DOLAR

32,4412

-0.14%
EURO

34,7978

-0.51%
ALTIN(gr)

2.444,75

0,37%
BİST 100

%
Santrallerden Sonra Konutlar İçinde Doğalgaz Fiyatları İndirilsin Talebi
  • Finans 365
  • Finans
  • Santrallerden Sonra Konutlar İçinde Doğalgaz Fiyatları İndirilsin Talebi

Santrallerden Sonra Konutlar İçinde Doğalgaz Fiyatları İndirilsin Talebi

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, BOTAŞ tarafından santraller için alınan indirim kararının vatandaşlar içinde alınmasını talep etti. Günlerin kısa gecelerin uzun olduğunu ve kullanımın çok olduğunu ifade eden Bendevi Palandöken yapılacak bir indirimin vatandaşları ekonomik açıdan rahatlatacaktır, dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Santrallerden Sonra Konutlar İçinde Doğalgaz Fiyatları İndirilsin Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, BOTAŞ’ın santraller için doğalgaz fiyatları ile ilgili aldığı indirim kararını vatandaşların beklediğini dile getirdi.

Vatandaşların ekonomik anlamda zor dönemler geçirdiğini ifade eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken konuşmasında kur farkından dolayı yapılan zamları hatırlattı ve indirim yapılmasını istedi.

DOĞALGAZ FİYATLARINDA İNDİRİM YAPILMALI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken doğalgaz fiyatlarında yapılmasını istediği indirim talebinde, doğalgazın en çok vatandaşlar ve esnaf tarafından kullanıldığını söyledi. Bu konuda tüm faturalarda indirim yapılmasını isteyen Bendevi Palandöken elektrik, su, doğalgaz ve akaryakıt gibi en temel tüketimlerde indirim yapılmalı dedi. Bu indirimlerin enflasyon oranlarını düşüreceğini ifade eden Bendevi Palandöken’in konuşması şu yönde.

“BOTAŞ gaz santrallerine Ocak ayı başı ile Mart ayı sonu arasında bin metreküp başına bin 550 TL üzerinden verilen gaz fiyatını yüzde 4 indirim ile bin 485 TL’ye verecek. Yapılan bu indirim elektrik üretim maliyetinde de bir düşüş sağlayacağından halkın ve esnafın kullandığı elektrik fiyatlarına indirim olarak yansıtılmalı. Öte yandan BOTAŞ elektrik şirketlerine uygulamış olduğu indirim oranında esnafa ve vatandaşa indirim sağlamalıdır. Kışın havanın geç aydınlanması ve erken kararması nedeniyle esnafımız da vatandaşımız da elektriği daha çok tüketiyor. En önemlisi kararan sokakları esnafımız aydınlatmasına biraz olsun elektrik şirketleri de katkı koymalı. Havaların da soğuması ile doğalgazı da en çok tükettiğimiz zamanlar bu zamanlarda yapılacak indirim esnafımıza ve halka az da olsa rahatlatacaktır”

Ekonomi Haberlerinden anlık haberdar olmak için bizleri takip edin

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP