DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Turcoin Dolandırıcılığı Patlak Verdi

Turcoin Dolandırıcılığı Patlak Verdi

Çiftlikbank'ın ardından patlak veren Turcoin dolandırıcılığı ile milyarlık bir saadet zinciri daha çökmüş oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Turcoin Dolandırıcılığı Patlak Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs merkezli olarak kurulan Çiftlikbank’ın ardından yine Kıbrıs merkezli olarak kurulan Hipper A.Ş.’de milyarlık bir vurguna imza attı. “Türkiye’nin ilk dijital para birimini hayata geçirdik” sloganı ile reklam kampanyaları düzenleyen ve 10 ay gibi kısa bir sürede piyasadan 500 milyon lira topladığı iddia edilen Turcoin yöneticilerinin kayıplara karıştığı iddia edildi.

Yurt Dışına Kaçtı!

Dolandırıcılık iddiaları hakkında kısa bir açıklama yapan Anafis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya “Sistemde toplanan paradan benim hesabıma 30 milyon TL geldi. Diğer ortaklar benden habersiz 400 milyon TL toplamış. Şu an herkes suçu bana atmak istiyor. Yerimi açıklayamam. Bana dekont gönderenlere ödeme yapıyorum.” şeklinde açıklamada bulunurken yurt dışına kaçtığı iddialarına ise cevap vermedi.

Kaya şu an için yerini söyleyemeyeceğini belirtirken “Bankalar, bakanlık incelemesine paralel hesapları bloke etti. Ödemelerimiz aksadı. Sistem de tıkandı. Oyuna geldim. Bu işten aklanınca kendimi titan ve networking pazarlama ile mücadeleye adayacağım” dedi. İlk çıktığı dönemde Turcoin mining için 25 milyon dolar ayırmış ve kripto para madenciliği ile sisteme start vermişti. Ancak kısa sürede sistemde çatlaklar baş gösterdi ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerin ardından sistem tamemen çöktü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP