DOLAR

32,5115

0.07%
EURO

34,8688

-0.31%
ALTIN(gr)

2.450,29

0,59%
BİST 100

%
Yemek Kartı Komisyonu Azalacak

Yemek Kartı Komisyonu Azalacak

Yemek kartları ile ilgili restoranlardan alınan yüzde 10 oranındaki komisyon miktarı azalacak. Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES)’in Başkanı Ramazan Bingöl’ün Sözcü Gazetesi’nin internet sitesine yaptığı açıklamalar doğrultusunda, şu anda yüzde 10 oranında olan komisyon miktarı, önümüzdeki günlerde azalacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Yemek Kartı Komisyonu Azalacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜRES Başkanı, komisyon miktarının azalması ile ilgili önümüzdeki günlerde bakanlıktan bir açıklamanın geleceğini söyledi.

Yeni Düzenlemeler Yolda

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, Türkiye’deki bir çok lokanta ve restoran sahibini ilgilendiren yemek kartı komisyonları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yemek kartı komisyon oranlarının çok yüksek olduğunu ve önümüzdeki haftalarda bu komisyon oranının düşürüleceğini ifade eden Ramazan Bingöl, ilgili bakanlık tarafından önümüzdeki kısa zaman içerisinde bir açıklama yapılacağını ve böylelikle yeni düzenlemelerin devreye gireceğini belirtti. Yeni düzenlemeler ile birlikte yemek kartı komisyon miktarlarının azalmasının yanı sıra, yemek kartlarının süpermarketler vs. gibi yemek sektörü dışı kullanımının da önüne geçilmesi planlanıyor. Yeni düzenlemeler çerçevesinde, yemek kartlarının kullanımı, sadece restoran ve lokanta sektöründe gerçekleşebilecek ve işletme sahipleri açısından da daha az bir komisyon miktarı ile kullanılacak. Yemek kartına getirilecek yeni düzenlemeler ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi de bir açıklamada bulundu ve yeni düzenlemelere uymayanlar ile ilgili yaptırım yoluna gidileceğini ifade etti.

Piyasadaki Sıkıntılar Çözülecek

Yemek kartı kullanımına gelecek olan yeni düzenlemeler sayesinde tarafların çeşitli sıkıntılarının çözülmesi öngörülüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, yemek kartlarına uygulanmakta olan komisyon miktarının çok yüksek oranlarda olmasının ve tutarların yüksek meblağlara ulaşmasının sonucu olarak piyasaların çeşitli sıkıntılar çekmekte olduğunu ifade etti ve de konuyla ilgili mevzuat anlamında bir takım eksikliklerin olduğunu ancak yeni bir mevzuat çıkarmaya gerek kalmadan yapılabileceklerin neler olduğunu konuştuklarını dile getirdi. Konu ile ilgili tarafların bir araya getirildiğini ve bu çerçevede çalışmaların sürdürüldüğünü de sözlerine ekleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı, sürecin sona yaklaşmakta olduğunu ve önümüzdeki günler içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Tüfenkçi, alınan kararlar doğrultusunda piyasaların daha verimli işleyeceğini ve yaşadığı mevcut sıkıntıların son bulacağını da sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP