DOLAR

32,4636

-0.08%
EURO

34,7805

-0.61%
ALTIN(gr)

2.441,94

0,25%
BİST 100

%
Emeklilerin Merakla Beklediği Haber Geldi, Tarih ve Oranlar Belirlendi
  • Finans 365
  • Finans
  • Emeklilerin Merakla Beklediği Haber Geldi, Tarih ve Oranlar Belirlendi

Emeklilerin Merakla Beklediği Haber Geldi, Tarih ve Oranlar Belirlendi

Emeklilerin uzun zamandır beklediği müjdeli haber sonunda geldi. Bu habere göre ek 602 Tl ödeme yapılacak, üstelik başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Pandemi döneminde yaşanan zorluklara derman olması planlanıyor, bu yüzden tüm emekliler başvurabilir. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
Emeklilerin Merakla Beklediği Haber Geldi, Tarih ve Oranlar Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 Mart ayından beri dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu zorlu pandemi süreci bir türlü bitmek bilmiyor. Haliyle ekonomi de kötü etkileniyor, vatandaşın kazancı gün geçtikçe azalıyor. Emeklilerde tüm bu durumlardan nasibini aldı, fakat devlet daha az hasarla atlatmaları açısından onlara bir güzellik yaptı ve maaşlarına ek ödeme getirdi. Ek ödemenin en düşük 119 Tl, en yüksek de 602 Tl olması planlanıyor.

Emekli Maaşına Ek Ödeme Geliyor

SSK ve Bağkurdan emekli olan vatandaşların yararlanabileceği kampanya aynı zamanda asgari geçim indirimi de sunuyor. Ek ödemelerde %4 ila 5 arasında bir artış bekleniyor, hatta artışın %10’a kadar çıkabileceği konuşuluyor. TÜED tarafından istenen oran ise %10 olarak açıklandı. Eğer bu teklif kabul edilirse ödemeler bu oranda artacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan TÜED bu konuyu ve pandemi sürecinde uygulamaya sokulan diğer gelişmelerin memnuniyetini dile getirdi. Bu süreçte elde edilen başarıların ne kadar kaliteli olduğunu söyledi ve teşekkürlerini iletti. Mektubunda aynı zamanda emeklilere verilecek olan ek ödemeden de bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan eğer tekliflerini kabul ederse birkaç gün içinde ödeme miktarının kesinleşeceği konuşuluyor. Yani TÜED teklifi kararınca emekli vatandaşlara tam 602 Tl ödeme yapılabilecek. Bu kapsamda ekonomik sorunlarının da az da olsa çözülmesi planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP