DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Erkenden Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber Geldi

Erkenden Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber Geldi

SGK’lı olan herkesin kolaylıkla emekli olması herkesin dikkatini bu konuya topladı. Erken emekli olabilmenin tek yolunun SGK olup olmadığı ayrıca merak edilen bir nokta oldu. Aslında tek yol SGK değil başka hususların da birraya gelmesi şart. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Erkenden Emekli Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşa takılan vatandaşların varlığı ve prim gün sayıları bu kadar gündem olmuşken hızlı emeklilik de konuşulan konular arasında. Emekliliğe ilişkin hak ve borçalanma kavramları da tartışılmaya devam ediyor. Özellikle erken emekli olmak isteyenlerin yanlış konularda yoğunlaştığı ifade edilmektedir. Kadın ve erkek arasında birçok farklı durum oluşmaktadır. İşin bu tarafı değerlendirildiğinde erken emekli olmak için birkaç şartın yerine getirilmesi gerektiği çok açıktır. SGK bu konuda iç rahatlatan açıklamaları sitesinde paylaşmaktadır. İlanlar, duyurular ve sık sorulan soruları takip etmek bu konular hakkında iyi olacaktır. Yapılan açıklamalardan ilki annelerin yüzünü güldürecek cinsten. Buna göre hamilelikten önce sigortalı işte çalışılıyorsa hamilelik esnasında oluşan borçlanma ödenebilir. Böylelikle erken emeklilik mümkün olabilir. Ancak burada sınır çizen SGK borçlanmanın en az 2 yıl olacağını belirtiyor.

Hızlı Emekli Olmak İçin Borçlanabilirsiniz

Erkekler için durum daha farklı şekildedir. Kadınlarda hamileliğe karşılık gelen süreç erkeklerde askerlik olarak tanımlanmıştır. Buna göre erkekler askerlikte borçlanarak daha erken emekli olabilir. Askerlik sürecinin borcu ödendikten sonra erken emeklilik için engel olmadığının altı çizildi. Ancak en hızlı emeklilik yöntemi 09.09.1999 tarihinden önce sigortalı girişle iş sahibi olmaktır. Belirlenen prim gün sayısı ödendiyse erken emeklilik mümkündür. Kadınlarda yaş sınırı 54 erkekler için 55’tir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP