Esnafa Bir Büyük Destek Daha Devletten Geliyor Kira Vermeye Gerek Kalmayacak

Esnafa Bir Büyük Destek Daha Devletten Geliyor Kira Vermeye Gerek Kalmayacak

Halihazırda iş yeri olan ve çalışmaya çalışan esnaflar için devlet destek ödemesi yapacak. Kira konusunda sıkıntı yaşayan esnafa ödeme yapılması planlanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Esnafa Bir Büyük Destek Daha Devletten Geliyor Kira Vermeye Gerek Kalmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi sürecinde esnaflar çok zorlandı. İş yerlerinin hizmet sınırlarının daraltılması ile kazançlarına ket vurulan esnaflar dükkan masraflarını karşılayamamaya başladı. Dükkanın elektriği suyu bir yanda çalışanların maaşları bir yanda derken dükkanların çoğu kapandı. Kapanan dükkânlarvatandaşa zarar verdiği kadar devlet ekonomisini de ezdi geçti. Halihazırda çalışmaya devam eden iş yerlerine ise devlet gözü gibi bakıyor. Onların da kapanmaması için devlet esnafa kira ödemesinde bulunacak. Ödemeden yararlanmak için kişinin esnaf ya da zanaatkar olması gerekiyor. Esnaf Sanatkarlar Odasında kayıtlı bulunan esnaf, sanatkarlar başvuru esnasında ilgili belgeyi dosyaya muhakkak eklemelidir. Büyük şehirler için 1000 TL olarak yapılacak bu ödemeler diğer şehirler için 750 ve 500 TL olarak değişecek.

İlk Ödemeler Mağdur Olan Meslek Gruplarına Yönelik Yapılacak

Kira destek ödemesinde kimlerin yararlanacağı da açıklandı. Buna göre taksi işletmecileri, dolmuş işletmecileri, servis işletmecileri, pazarcılar, terziciler, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförleri, pansiyon, yurt, kreş ve düğün salonu işletmecileri bu ödemeden yararlanabilecek. İlerleyen günlerde bu kapsam genişlemiş olacak. Ancak ilk etapta bu sektörlere acil ödeme yapılacağı açıklandı. Bu sektörlerde çok fazla kan kaybı olduğu belirlendi. Kira ödemelerinin yanı sıra destek ödemeleri için 1000 TL daha destek ödemesi yapılması için çalışmalar devam ediyor. Bu ödemelerin SGK kapsamında yapılacağı belirtildi. Başvurular ise SGK üzerinden gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP