DOLAR

32,4671

-0.07%
EURO

34,7275

-0.72%
ALTIN(gr)

2.433,18

-0,11%
BİST 100

%
Esnafa Yönelik Kredide Ortaklaşa Mesai yapılacak 2 Banka Mutabakata Vardı
  • Finans 365
  • Finans
  • Esnafa Yönelik Kredide Ortaklaşa Mesai yapılacak 2 Banka Mutabakata Vardı

Esnafa Yönelik Kredide Ortaklaşa Mesai yapılacak 2 Banka Mutabakata Vardı

Esnaflar zor zamanlardan geçerken gerek bankalar gerek devlet vatandaşın yanında yer alarak onlara destek oluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:56
Esnafa Yönelik Kredide Ortaklaşa Mesai yapılacak 2 Banka Mutabakata Vardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre TEB ve Şeker Bank esnaf olan vatandaşlara özel kredi programları hazırlamış durumda. Küçük esnaftan işletme sahiplerine büyük firmalardan orta halli esnafa kadar herkese hitap edecek kredi kampanyalarında vatandaş buradan karlı çıkacak. Yapılan açıklamaya göre esnaflar için çıkarışa krediden sadece esnafların yararlanması söz konusu. Daha önceleri halka ithafen çıkarılan kredi kampanyalarından esnaflar da yararlanıyordu ancak bu mesleğe özel çıkarılan bir kredi olduğundan dolayı sadece esnafların yaralanacağı r kredi olarak kayıtlara geçti. Esnaflarında esnaf olduklarını kanıtlamaları için bulundukları odaya bağlı bir belgeyi başvuru evraklarına eklemek zorunda. Vergi levhası veya sicil kağıdı da aynı işlevi görecek belgeler arasında sayılıyor. Kredi limitlerinden ziyade kredi faiz oranları vatandaşın dikkatini çekiyor. Bu bağlamda 2’li kredi sistemine giden banka dileyen vatandaşa sabit faiz oranları uygulayacakken dileyen vatandaşlara ise değişken faz oranlarını uygulayacak.

Teminata Gerek Duyulmadı

Kredi limiti 150 bin TL’ye kadar çıkarılmış olacak ve bu krediler 5 yıl botunca ödemeye açık olacak. Ödeme planları esnafın mali durumuna, ciro değerine, daha önceden kara listede olup olamamasına göre şekillenecek. Kara listede olan esnafın endişelenmesini gerektirecek bir durum henüz gözükmüyor çünkü her iki bankada durum ne olurda olsun esnafa kredi vermek konusunda oldukça istekli. Esnafı kefille ya da teminatla uğratmayacak ancak ödemelerin düzenli yapılıp yapılmadığına dikkat edilecek. Başvurular ise sadece yüz yüze olarak kabul edilecek diğer seçenekler vatandaşlara kapatılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP