DOLAR

32,5398

0.15%
EURO

34,9172

-0.2%
ALTIN(gr)

2.437,91

0,09%
BİST 100

%
Evlenecek Olanlara Destek Devletten Geldi Birikim Yapanlar Daha şanslı Olacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Evlenecek Olanlara Destek Devletten Geldi Birikim Yapanlar Daha şanslı Olacak

Evlenecek Olanlara Destek Devletten Geldi Birikim Yapanlar Daha şanslı Olacak

Vatandaşlar ev kurma telaşında hayatlarını devam ettirirken bu telaş en çok yeni evlenecek olanları etkiliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Evlenecek Olanlara Destek Devletten Geldi Birikim Yapanlar Daha şanslı Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi süresinde evlenme işlemleri oldukça sekteye uğradı. Birçok çift nikah tarihini ertelerken maddi olarak bu işlere girişmeyen çiftlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. İşsiz insanların sayısındaki artış yeni evlenecek çiftleri de etkiliyor. İşsiz kalan vatandaş içinde evlenecek olan insanlar da var. Devlet ise hiçbir planının ertelenmesine razı gelmiyor bundan dolayı yeni bir ödem planı için düğmeye bastı. Buna göre evlenecek olan ya da evi hiç olmayan vatandaşlar için devlet, devlet destekli ödemeler yapacak. İki farklı ödeme planını gündeme koyan devlet bu seçenekleri kendi içinde değerlendirecek. İlk olarak evlenecek çiftlere verilecek olan ödemelerde tek seçim hakkı olacak. 30 bin TL ödeme alacak olan çiftler bu tutarı devlete tekrardan ödeme zorunda kalmayacak.

Yaş Sınırı Dert Olmayacak

Bir diğer aşama ise evi olmayan ve kirada oturan vatandaşlara yönelik olacak. Buna göre devlet bu vatandaş için 30 bin TL ödeme seçeneği sunarken 20 bin TL prefabrik evde oturma desteği de sağlayabilecek. Yine bu iki ödemde tekrardan devlet tarafından istenmeyecek vatandaş ödeme yapma durumunda kalmayacaklar. Ödemelerden yararlanmak için belli bir yaş sınırı bulunmazken evlenecek olan çiftlerin ödem alması için 27 yaşından küçük olması gerekecek. Daha önceden başka bankalarda konu için birikim yapan vatandaşlara devlet daha fazla destek vermenin yolunu da açmış bulundu. Buna göre en az 36 ay boyunca yatırım yapan vatandaşlar %11’den başlayan oranlarla destek alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP