DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Genelge Yayınlandı Çalışanlar Havalara Uçtu Ödemelere 3 Ay Ek Süre Verildi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Genelge Yayınlandı Çalışanlar Havalara Uçtu Ödemelere 3 Ay Ek Süre Verildi

Genelge Yayınlandı Çalışanlar Havalara Uçtu Ödemelere 3 Ay Ek Süre Verildi

Pandemiyle beraber çalışanların hayatı da değişti. Uzun zamandır çalışan vatandaşlar için kısa çalışma ödenekleri için onay verilmişti. Süre uzatıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Genelge Yayınlandı Çalışanlar Havalara Uçtu Ödemelere 3 Ay Ek Süre Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet hukuk kanalıyla da vatandaşlara ödeme yapmayı sürdürüyor. Buna göre devlet desteği almak için yeterli şartlara sahip olmayan ve maaşı da yeterli olan çalışanlara ödeme yapılacak. Kapanan birçok kurum çalışanlarını izne ayırmıştı. İzinli olan vatandaşlar tam olarak maaş alamadıkları için oldukça mağdurdu. Devlet bu duruma çözüm bularak ödenek vereceğini açıkladı. Bir kere daha yapılan bu çalışmanın süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusuydu. Ancak ödemelerin bir 3 ay daha uzatılacağına karar verildi. İş yeri sahipleri ya da kurum sahiplerinin başvuru yapması yeterli olacak. Başvurunun hemen ardından gelecek olan ekip gerekli incelemelerde bulunduktan sonra ödeneğe hükmedecek.

İş Yeri tek Başına Başvuruda Bulunabilir

Normalleşme sürecine hazırlık olarak da ifade edilen bu ödemeler birçok vatandaşın nakit ihtiyacını da karşılayacak. Devlet desteğini alamayacak olan vatandaşlar kısa çalışma ödeneklerine başvuruda bulunabilir. Devlet desteğinden yararlanmak için haneye kişi başı 701 TL’den olacak şekilde gelir gelmelidir. Ancak kısa çalışma ödeneklerinden yararlanacak vatandaşlar maaş bazında daha fazla ödeme alıyor. Bu durumda ikileme düşen vatandaşlar çareyi ilgili yerlere başvuru yapmakta buldu. Devlet bu başvuruları sonuçsuz bırakmayarak SGK’ya gereken talimatı verdi. SGK üzerinde yapılacak başvuruların ardından gerekli incelemeler yapılacak. İş yeri sahibi başvuruda bulunmuyorsa çalışanlar da başvuru yapabilecek. 3600 prim gün sayısını dolduran vatandaşlar kısa çalışma ödeneği alabilecek ayrıca çalışan yıllar da ödemelerde önemli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP