DOLAR

32,4636

-0.11%
EURO

34,7714

-0.64%
ALTIN(gr)

2.441,06

0,21%
BİST 100

%
Geri Ödemesiz Ödemeler İçin Son Dakika Haberi Herkes Yararlanamayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Geri Ödemesiz Ödemeler İçin Son Dakika Haberi Herkes Yararlanamayacak

Geri Ödemesiz Ödemeler İçin Son Dakika Haberi Herkes Yararlanamayacak

Devlet vatandaşlar için geri ödemesiz destekler sunmaya devam ediyor. Yakın takipte yaşlılar ve kadınlar var. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Geri Ödemesiz Ödemeler İçin Son Dakika Haberi Herkes Yararlanamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre pandemi dolaysıyla en çok sıkıntı yaşayan kesim kadınla ve yaşlıların oldu. Çalışan kadınlar bu süreci en az hasarla atlatabildi. Ancak aynı şeyi çalışamayan kadınlar için söylemek gayet zor. Bundan dolayı ödemelerin hızlı şekilde yapılması devlet açısından da çok önemli. Böylesi kritik bir süreçte sosyal devlet olmanın verdiği sorumlulukla hareket eden devlet şikayet gelen taraflara doğru şekilde yönelmeye çalışıyor. Verilecek ilk ödem yaşlılara yönelik olacak. Buna göre evde bakım parası ve yaşlı aylıkları için vatandaşlardan form doldurulması istenecek. Form dolduramayacak gibi olan vatandaşların yakın akrabaları vekâleten form doldurabilecek Ödemelerin 1 hafta içinde sonuçlanması bekleniyor. 65 yaş üstü vatandaşların katılım sağlaması isteniyor.

Zamlar Maaşlara İşletilecek

Bir diğer ödeme ise yaşlılık aylığı olacak. Burada vatandaşların yine 65 yaş ve üzeri olması istenecek. Ayrıca emeklilik başta olmak üzere devletin sunduğu hakların çoğunluğunda yararlanmamak da önemli olacak. Ayda 650 TL alacak olan vatandaşlıların bu maaşlarına zam yapılması da söz konusu. Zamlı ödemeler ise 711 TL olarak açıkladı. Ödemelerin zamlı hali yakın tarihte ödenmeye başlayacak. Daha önceden zamsız dem alanlara da bu zam yansıtılmış olacak. Kadınlar için yapılacak ödemeler çalışan kadınlar ve çalışamayan kadınlar olarak ikiye ayrılacak. Çalışan kadınlar başvuruları SGK’ya yapacak çalışamayan kadınlar ise E Devlet üzerinden işlemleri halledecek. Çalışan kadınlar bata süt parası olmak üzere birçok ödemden yaralanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP