DOLAR

32,5757

0.28%
EURO

34,7429

-0.08%
ALTIN(gr)

2.488,16

0,16%
BİST 100

%
Kaymakamlıklardan Şok İcraat 901 TL Ödeme İçin Sistem Oluşturuldu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kaymakamlıklardan Şok İcraat 901 TL Ödeme İçin Sistem Oluşturuldu

Kaymakamlıklardan Şok İcraat 901 TL Ödeme İçin Sistem Oluşturuldu

Ülke genelindeki bütün idari birimler vatandaş lehine çalışmaya devam ediyor. Devlet ödemeleri sistemine kaymakamlıkların dahil olması vatandaşları sevindiriyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Kaymakamlıklardan Şok İcraat 901 TL Ödeme İçin Sistem Oluşturuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha öncelerden birçok destek ödemesi için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar belediyeye gitmek zorunda kalıyordu. Yeni dönemde tüm işlemler vatandaşa yakınlaştırılmaya çalışılıyor. İnternet ile başvuru yapabilenler için E Devlet sistemi aktive edilirken internet imkanı olmayan vatandaşlar için kaymakamlıklar devreye girdi. 201 TL ile 901 TL arasında ödemeler için kaymakamlığa başvuruda bulunabilirsiniz. Kişi başı yerine aile başı yapılacak ödemede kontenjansınırlaması yapılmadı. Başvuran her vatandaş eğer şartlar müsait ise ödemesini alacak. Aile adına tek kişinin müracaatı yeterli sayılacak. Ödemeden faydalanacak olan ailelerin kimler olacağı da belirtildi. Buna göre hane içinde ilkokuldan-lisans eğitimine kadar eğitim alan öğrenciler varsa bu aileler ödeme kapsamına dahil edilecek.

Yeni Evliler Daha Avantajlı

Ayrıca aile içinde çocuk varsa bu ailelerin de başvuru yapması bekleniyor. Yeni evlenen çiftlere de başvuruhakkı tanındı. Hatta yeni evlenen çiftler ev almak için hibe desteğine de başvurabilir. Evde yaşlı veya engelli varsa kaymakamlık bu ailelere de ödeme gerçekleştirecek. Maddi anlamda yetersiz olan ailelerin okuyan çocukları için farklı ödemelerin de yapılması söz konusu. Başvuru esnasında bu durumun da belirtilmesi işe yarayabilir. Bu ödemeler pilot uygulamaya tabi tutulmayacak ve ülke genelinde uygulanacak. Lisans öğrencilerinin olduğu aileye 900 TL, ortaöğretim öğrencilerinin olduğu aileye 800 TL, ilkokul öğrencilerinin bulunduğu aileye ise 750 TL ödeme gerçekleştirilecek. Okul öncesi eğitim alan çocuklar için de ödeme yapılması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP