DOLAR

32,3437

0.18%
EURO

35,1730

-0.04%
ALTIN(gr)

2.245,35

0,09%
BİST 100

%
Emekliler Dikkat! Sakın Bu Ödemeyi Yapmayın!

Emekliler Dikkat! Sakın Bu Ödemeyi Yapmayın!

Emekli maaşın yüksek olması için en önemli etken prim ödemeleri. Yatırılan primlere göre emekli olan vatandaşlar internet aracılığı ile yatırdıkları primler üzerinden ne kadar zamanda emekli olacaklarını görebilirler. Prim günleri dolan ve emeklilik yaşını bekleyenler bu primin etki edip etmeyeceğini merak etmektedirler. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:56
Emekliler Dikkat! Sakın Bu Ödemeyi Yapmayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere emekli maaşlarının ne kadar olacağını çalışma süreçlerinde yatan prim ödemelerinin ortalaması alınarak belli olmaktadır. Prim günlerini doldurduktan sonra bile prim ödemeye devam ederseniz bu sizin emekli maaşınızda bir düşüş yaşamasına sebebiyet verecektir. Fakat prim günleriniz dolmuş ve 5 sene beklemeniz gerekirse ve bu süreç boyunca sigorta yaptırmazsanız herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacaktır. Çok prim yatırılması sonucu ortalama bir değer alınacağı için bu da maaşlarda düşüş olmasına neden olabilir. Bu yüzden SGK merkezlerine giderek tam olarak hesaplatma işlemlerinizi ve bu konu hakkında ki riskleri öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı Arttırma Yöntemi Varmı?

Eğer emekli olunduğunda yüksek emekli maaşı alınacaksa daha önce çalışılmış olan işlerde asgari ücret olma şartı gözetiliyor. Bugün emekli olan bir vatandaş ile maaşı sürekli asgari ücret üzerinden yatan vatandaş emekli olduktan sonra 1600 lira civarında emekli maaşı alacaktır. Eğer 2000TL ve üzeri emekli maaşı alınacaksa maaşın en az günümüz şartlarına göre 3000TL olması gerekiyor. Yüksek prim yatıranlar daha yüksek emekli maaşı alıyor.

Ne kadar emekli maaşı alınacağı maaş yatırılmaya başlandığı zaman daha netlik kazanmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP