DOLAR

32,4567

-0.1%
EURO

34,8013

-0.5%
ALTIN(gr)

2.448,77

0,53%
BİST 100

%
Tüm Çalışanları İlgilendiren Konu Geldi, Kıdem Tazminatı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Tüm Çalışanları İlgilendiren Konu Geldi, Kıdem Tazminatı

Tüm Çalışanları İlgilendiren Konu Geldi, Kıdem Tazminatı

Çalışanların uzun zamandır beklediği kıdem tazminatı, fazla mesai ücreti ve ihbar tazminatı ücreti hakkındaki açıklama sonunda geldi. Kıdem tazminatı, 4857 sayılı iş kanununa göre işten çıkarılan işçiye işveren tarafından çalıştığı gün kadar verilen ücrettir. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Tüm Çalışanları İlgilendiren Konu Geldi, Kıdem Tazminatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçi çalıştığı her yıl için bir aylık maaşı kadar kıdem tazminatı almaya hak kazanır. Ancak bu tazminatı alabilmesi için aynı kurumda en az 1 sene çalışmış olması gerekir. Aynı kurumda farklı bölümlerde çalışmış olması da geçerlidir.

Yüzlerce işçinin beklediği haber sonunda geldi, Yargıtay emsal niteliğindeki o kararı açıkladı. Karara göre işçi kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, hafta tatili ücreti, yıllık izin ücreti ve ödenmeyen tüm ücretleri faizi ile birlikte alabilecek. Ancak önce başvuruda bulunmaları gerekiyor, birde işçi çalıştığı yerden kendi isteğiyle ayrılırsa da kıdem tazminatı alamaz. Evlilik ve askerlik gibi zorunlu sebepler yüzünden işten çıkanlar tazminattan yararlanabilir. Güzel tarafı ise emekli olduktan sonra kendi istediğiniz çıksanız dahi kıdem tazminatı alabilirsiniz, tabi prim ödemesini yapmış olmanız gerekiyor.

Emsal Karar

Beton ve mikser operatörlüğü yapan 4 işçi geçmiş dönemlerde ücretleri ödenmediği ve bazı arkadaşları işten çıkarıldığı için başka bir şehirdeki şantiyede çalışmaya başladılar. İş veren ise görev yerlerini keyfi olarak değiştirdiklerini söyledi ve devamsızlık tutanağı tutarak onları tazminat vermeden kovdu. Üstelik haftanın her günü 07:30-24:00 saatleri arasında çalışmış olmalarına rağmen. İşçilerde bunun üzerine mahkemenin yolunu tuttu tazminat dışında yukarıda sayılan tüm hakların onlara verileceği dava sonucunda onaylandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP