Başkan Erdoğan EYT’liler İçin Harekete Geçti (Sevindiren Gelişme)

Başkan Erdoğan EYT’liler İçin Harekete Geçti (Sevindiren Gelişme)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'liler ile ilgili talimat verdi. Sorunlar çözülecek mi? Süreç içerisinde hep beraber göreceğiz. İşte detaylar

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:05
Başkan Erdoğan EYT’liler İçin Harekete Geçti (Sevindiren Gelişme)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mevcut hükümeti en çok zorda bırakan konularında başında gelen EYT mağduriyeti henüz çözüme kabuşturulmuş değil. Emeklilikte yaşa takılanlar haklarını her platformda aramaya devam ediyor. Seçim öncesi büyük mitingler düzenleyen EYT’liler için Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar önceki gün Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile görüştü.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla komisyon kurularak, EYT’lilerin sorunlarıyla ilgili akademik bir çalışma sunulacağı öğrenildi.

EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

“Geniş kapsamlı ve SGK’da maduriyet yaratan konularla ilgili dosyamızı sunduk. Cumhurbaşkanımıza randevu talebimizi yineleyerek görüşmemizi tamamladık. İletişim halinde olacağız”.

EYT’lilerin Mağduriyeti Giderilecek mi?

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı ülkemizde EYT’lilerin taleplerini tümüyle karşılamak mümkün değil gibi görünüyor. Kademeli iyileştirme yapılabilme ihtimali var. Bakalım önümüzdeki süreçte neler yaşanacak.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILMAK NE DEMEK?

E-devlet platformunda (turkiye.gov.tr) 4A, 4B veya 4C hizmet dökümünüzdeki bilgilere göre “normal şartlarda ne zaman emekli olurum?” aracı iş gününüzü ve emekli olabileceğiniz yılı gösterir. Söz konusu araçta iş gününüzün emekli olabileceğiniz yaştan önce biteceğini görebilirsiniz. İşte emeklilikte yaşa takılmak buna deniyor. Yani emekli olmak için gerekli asgari iş gününü tamamladıktan sonra yasaya göre emekli olabileceğiniz yaşı beklemeniz gerekiyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyor finans365.com olarak sizlere anında ulaştırmaya devam ediyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP