Emekliye 3 Aylık Avans Müjdesi! 8477 Avans Geldi!

Emekliye 3 Aylık Avans Müjdesi! 8477 Avans Geldi!

Bütün şartları tamamlayan herkes emekli olmaya hak kazanarak SGK ya başvuru da bulunanlar sadece 10 gün içinde maaşlarını alabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Emekliye 3 Aylık Avans Müjdesi! 8477 Avans Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aylık bağlama süreleri uzamakta olan vatandaşlar için tam tamına 8.477 TL değerinde avans verilecek. Emekli aylıklarının bir an evvel bağlanmaları için beklentiler geliyor. Emeklilerin taleplerine göre 3 maaş ödemleri gelecek. Ülkemizde emekli olmak açısından hak kazanmak isteyen kişiler sigortalı çalışma, yaş ve prim ödemlerinin aynı anlarda tamamlama şartları gerekmektedir. 3 şartı da aynı anda sağlayan vatandaşlar SGK üzerinden başvurularını gerçekleştirerek ödeme alabileceklerdir. Emekli aylıklarını da almaları için son dönemde işlemler daha hızlı gerçekleşmeye başladılar. Günümüzde emeklilik başvurularını yapmaları için SGK ya başvurarak dilekçe vermeleri yeterli durumdadır. 1 hafta-10 gün içinde dilekçeleriniz karar bağlanıyor. Aylık olarak başvurulan tarih üzerinden bir ay geçmesi ile birlikte ödemeler başlıyor.

90 Gün Şartı Aranıyor

Aylık bağlama işlemlerinin daha uzun bir zaman sürerse eğer avans sistemleri devreye irecektir. Emeklilik başvurularını gerçekleştirenler için maaş ağlama süreleri ortalama olarak 90 gün şartı geliyor. Hala maaş alamayan vatandaşlar için de yine SGK ya başvurularını gerçekleştirerek 3 maaş önden alabilme şansına sahip oluyorlar. SGK avans ödemelerini de asgari ücret ödemelerinin ortalaması olarak 3 katına kadar çıkaracak. Yıl içinde vatandaşlara verilecek olan avans tutarı 8.477 TL seviyelerine kadar artış göstermiş durumdadır. Avanslarının bağlanacak olmaları, birikmiş olan vatandaşların tutarından daha fazla olan bölümleri için de verilecek tutarlar yüzde 25 oranarında maaşlarından kesilerek ödeme alınacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP