DOLAR

32,5614

0.21%
EURO

35,0181

0.04%
ALTIN(gr)

2.448,33

0,51%
BİST 100

%
Devamlı Kadrolu Olmak İsteyenler İçin Dikkat Çeken Gelişme
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devamlı Kadrolu Olmak İsteyenler İçin Dikkat Çeken Gelişme

Devamlı Kadrolu Olmak İsteyenler İçin Dikkat Çeken Gelişme

İŞKUR özellikle belediyeler ile ortak alımlar gerçekleştiriyor. Birçok belediye devamlı kadrolu personel alımı için ilan hazırlığı yapmaya başladı. Alınacak personel sayısı ve kadrolar belirlendikten sonra ilanlar İŞKUR üzerinden yayınlanacak. Başvurular da aynı şekilde İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek. Yeni yıl gelmeden açılacak kadrolar belirlenecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Devamlı Kadrolu Olmak İsteyenler İçin Dikkat Çeken Gelişme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadrolar Şekilleniyor

Pandemiden kaynaklı iş kayıpları yaşanıyorken personel almak isteyen kurumlar vatandaşı umutlandırıyor. Kurum içi veya kurum dışı personel alımını artırmaya çalışan İŞKUR bu sayede işsiz vatandaş sayısındaki oranı azaltıyor. Belli şartlar dahilinde gerçekleşecek alımlarda maaşlar henüz konuşulmadı. Yoğunluğun fazla olması halinde sınav yapılması da konuşulan seçenekler arasında. Alımı yapılması planlanan sayısının en fazla 4 katı kadar kişinin sınava tabii tutulması söz konusu. Ancak bu talebin ne kadar yoğun olacağı ile de alakalı bir durum olacak.

Personel alımı için dosya hazırlamanız ve istenen belgeleri orada toplamanız gerekiyor. İstenecek belgeler, ilkokul diploması veya hangi seviyede mezunsa o okuldan diploma, sürücü belgesinin aslı ve fotokopisi, temel ilkyardım sertifikası., güvenli emniyet sürüş belgesi olarak planlanıyor. Başvuru şart kârı olarak ise, kamukurumlarından ve hizmetlerinden yasaklı olmamak temel şart olarak aranıyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak da aranan temel şartlardan. 18 ila 35 yaş aralığındaki kişilerin başvuruları incelenecekken temel ilkyardım bilgilerinin alınmış olması da gerekiyor. Şoförlük kadroları için sürücü belgesinin yanında ekonomik sürüş eğitimlerinin de tam olması isteniyor. Ayrıca B sınıfı ehliyetin en az 5 sene aktif şekilde kullanılmış olması gerekiyor. Makam şoförlüğü için deneyimli şoför olmak, bunun SGK tarafından belgelenmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP