DOLAR

32,3338

0.24%
EURO

34,9837

-0.45%
ALTIN(gr)

2.307,65

1,33%
BİST 100

%
Taşeron İşçilerin Mali Haklarında Değişiklik Yapılacak! Taşeronlara Yeni Ödeme Kapıda
  • Finans 365
  • Gündem
  • Taşeron İşçilerin Mali Haklarında Değişiklik Yapılacak! Taşeronlara Yeni Ödeme Kapıda

Taşeron İşçilerin Mali Haklarında Değişiklik Yapılacak! Taşeronlara Yeni Ödeme Kapıda

4D işçileri bekleyen mali haklarda bütünüyle bir değişim söz konusu çalışma bakanlığı tarafından gelecek olan teklif ile işçi talepleri üzerine paralel şekilde olması ve beklenen görüşmelerde maaş üzerine düzenlemeler olması da yer alıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:15
Taşeron İşçilerin Mali Haklarında Değişiklik Yapılacak! Taşeronlara Yeni Ödeme Kapıda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maaş düzenleme durumlarının akabinde tediye ikramiyesinde artış olması da sağlanacak. 4D işçiler ile beraberinde gelecek olan son değişimle yapılacak tek seferlik ödemeler beklenen konular arasında yer alıyor. Her şey TİS kapsamı ile birlikte yürütülecek.

Şuan 900 Bin İşçi İçin Kritik Süreç

2020 TİS görüşmeleri kapsamında en önemli tarihin 31 Ekim olarak belirlenmesi ve görüşmelerin belirtilmiş olan tarihten önce olması söz konusu olacak. Yeni bir dönemin gelmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Taşeron İşçilerin Adına Yeni Mali Hakların Belirlenmesine Gidildi

Taşeron işçilerin adına yapılacak 2020 TİS görüşmeleri sonrasında maaşlara zam hakkı verilecektir. Bunun ardından taşeronlara yapılacak olan zam oranları da yüzde on ve on yedi buçuk arasında ön görülüyor. Taşeron maaşlarına gelecek zam durumları ardından tediye ikramiyeleri zam oranlarına göre belirlenmesi uygun görülüyor.

Bunların ardından taşeron işçiler adına verilecek olan okulların açıklaması ile ilgili eğitim yardımları, evlilik aşamasında olanlar için düğün yardımları dikkat çekenler arasında. Bunların yanında ayrıca Ramazan Bayramları ve Kurban Bayramları ikramiyeleri de yapılacak. Verilen ödemeler üzerinde rakamların tamamen değişmesi ve artması bekleniyor. Tüm taşeron olarak çalışan vatandaşlarda son durum ne olarak sürekli araştırma yapıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP