Sigortalı Çalışanlara Bile Yardım Edilecek Hemen Başvurabilirsiniz!

Sigortalı Çalışanlara Bile Yardım Edilecek Hemen Başvurabilirsiniz!

Devlet yönünden mağdur olan insanlara desteklerin geneli gözlemlenecek olduğu zaman desteğe ihtiyacı olan insanlar bulunup yardım ediliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Sigortalı Çalışanlara Bile Yardım Edilecek Hemen Başvurabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal güvencesi olan insanların yanı sıra sosyal güvencesi olmayan insanlar da bu elden verilen yardımdan faydalanabilecek. Sigortalı olarak çalışanlara verilen ödemelerden bir diğeri ise yalnızca kadınlara özel olarak yapılan elden ödeme nakit destek yardımıdır.

Çalışma hayatını sürdüren kadın çalışanlara ise doğum izninde de maaş verilecek. Doğum izni devam eden her kadın çalışanın izin kullandığı her gün için ücret ödemesi tahsis edilecek. Bir başka ödeme ise bütün insanları içine alan cenaze desteği. Cenaze desteği bu sene 801 lira olarak veriliyor.

Cenaze Yardımı

Sigortalı olarak iş yapan ve eşi vefat eden bir kadın devletten cenaze desteği alabilme hakkına sahiptir. Cenaze ödemesi 801 lira olarak veriliyor. Sosyal yardıma başvuru yaparak bu hizmetten faydalanabilirsiniz.

Doğum Parası

Doğum parası alınması adı altında bir ebeveyn 1300 liraya kadar nakit para desteği alabilir. Anneye 300 lira, ikinci bir çocuğa sahip olan anneye 400 lira, üçüncü bir çocuğa sahip olan anneye ise 600 lira elden destek ödemesi yapılıyor.

Dul Ve Yetim Maaşı

Kocası veya babası vefat eden bir kadın devletten dul ve yetim almaya hakkı olur. Bu maaş desteği kişinin bir iş bulana kadar olan zamanda sürdürülür. İşe girmesi tamamlandığında maaş ödemesi durdurulur. Dul ve yetim maaşı sigortalı olarak vefat eden kişinin primlerine bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Emzirme Parası

Yeni bebek dünyaya getirmiş annelere sunulan bu fırsatı doğum yapmış anneye süt parası üzerinden tahsis edilir ve verilen ücret 201 liradır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP