Vatandaş Sıraya Girdi! PTT Tek Seferde Altın Vuruş Yapacak

Vatandaş Sıraya Girdi! PTT Tek Seferde Altın Vuruş Yapacak

ABONE OL
16 Şubat 2023 09:42
Vatandaş Sıraya Girdi! PTT Tek Seferde Altın Vuruş Yapacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet tek seferlik ödemelerin sayısını artırdı. Yapılan açıklamaya göre 600 TL tek seferde ödenecek. 600 TL almak isteyen vatandaşlar başvuru için resen sıraya girdi. İşte detaylar… Doğum parası olarak adlandırılan ödemenin devlet uzun zamandır hazırlıklar yapıyordu. Yapılan hazırlıklar sonuç verdi. Ödemelerin 2 basamağı için start verildi. Anne olan kadınların başvuru yapacağı ödeme için babaların bir fonksiyonunun bulunmadığı açıkladı. Ödemeleri ve ödemenin takiplerini anneler yapacak. Daha önceden ilk çocuk için 300 TL ödeme yapan devlet yeni dönemde bu uygulamayı bazı paketlerine kaldırdı ve her çocuk için 600 TL ödeme yapmayı kararlaştırdı. Dileyen kadınlar başvuruları E Devlet üzerinden de yapabilecek. Eğer mevcut PTT şubesi oldukça uzaksa ödemeler eve gönderilecek.

Mavi Karlılara Müjde

Devletten ödem almak isteyen vatandaşlar içinde devlet birtakım şartlar ortaya koydu. Buna göre anne 18 yaşından büyük olması ve bebek canlı şekilde dünyaya gelmiş olmalı. Ölüm doğumlar doğum olarak sayılsa da ödemeler için yeterli görülmüyor. Bu ödem geriye dönük de olduğunda 2015 yılından sonra doğum yapan her kadın bu ödemeden yararlanabilecek. Buna erk olarak annenin SGK’lı olması gerekiyor.

Anne SGK’lı değilse oklar babaya çevriliyor. Baba çalışıyorsa ve SGK’lı ise annenin çalışmaması gerekiyor. Ücretsiz izin kapsama dahil edilmedi annenin hiçbir şekilde çalışmamsı ve prim ödememesi gerekiyor. Mavi kartlı olan aileler için de açıklama yapıldı. Buna göre mavi kartlı aileler de ödeme alacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Fikret sığın

    Ne yardımı cumhurbaşkanım yapıyor ama vakıf muhtar beledye baskani hayvan muamelesi yapıyor 8 gündür telefonu bile açmıyor ne yardımı sayın cumhurbaşkanıma ulaşamıyorum ama ulaşacak 5538477781


HIZLI YORUM YAP