Ev Hanımlarına Emeklilik Hakları Geliyor! Detaylar Açıklandı!

Ev Hanımlarına Emeklilik Hakları Geliyor! Detaylar Açıklandı!

ABONE OL
26 Şubat 2023 01:43
Ev Hanımlarına Emeklilik Hakları Geliyor! Detaylar Açıklandı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olmak herkesin en büyük hayali iken ev hanımları bundan bir süredir yararlanamıyordu. İşte detaylar… Ev hanımları emekli olmak için birçok yol denerken devlet hanımlara bir güzellik yaptı. Buna göre belli şartları sağlayan ev hanımları devletten 5.500 TL ödeme alacak ve emeklilerin sahip olduğu tüm haklardan yararlanma imkanı elde edecek. Emekli olmak için can atan vatandaşın içinde ev hanımları da bulunuyor ki ev hanımlarının iş yükümlülüğü de oldukça fazla. Bu bağlamda onlarda herkes gibi emekli olmanın yolunu arıyor.

Emeklilerin hakları oldukça fazla özlük hakları, alınan maaş vs derken vatandaş çalışma hayatını en kısa zamanda sonlandırıp emekli olmanın yolunu arıyor. Bazı kesimler önden çeşitli ödemeler yaparak erken emekli olabiliyor ancak herkes o kadar şanslı olamayabiliyor. Bun da dolayı devlet ev hanımları için özel bir çalışma başlatmaya karar verdi. Ödemeler 50 yaş ve üzeri olan ev hanımları için yapılacak evliliğin sürme şartı çok önemli olacak. 1995 yılından bu yana evliliğini devam ettiren kadınların emeklilik hakkından yararlanmasına müsaade edildi.

Sakat Evliliğe Ödeme Yok

Evlilik birliğine çok önem veren devlet evliliğin sakat olması konusunda da oldukça hassas. Bundan dolayı görünürde evlilik gibi olan ancak aslında evlilik olmayan durumlarda devlet ödemelerin tamamını iptal edip cezai yaptırım uygulamaya kararlı. Evliliğin kutsal bir bağ olduğunun bilincinde olan devlet vatandaşları buna teşvik ederek çeşitli ödemelerle de bu teşviği taçlandırıyor. 50 yaşın üzerinde olan ve evliliği 25 yıldır devam eden vatandaşın ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla verilecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP