EYT İle İlgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Bomba Açıklamalar

EYT İle İlgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Bomba Açıklamalar

EYT açıklaması gündemi sarstı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yaptığı açıklamasında, Suriyelilere 35 milyar dolar veriyorsun, emekliye ver , ifadelerini kullandı. Konu ile ilgili detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
EYT İle İlgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan Bomba Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinatörlüğünde CHP Emek Bürolarınca bir otelde Sosyal Güvenlik Sistemi ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Çalıştayı’nın düzenlendiği belirtildi.

Bunun yanı sıra yapılan toplantıda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamasında Emeklilikte Yaşa Takılanlarada Değindi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NUN YAPTIĞI AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Her türlü israfı yapacaksınız, yazlık saraylarda, kışlık saraylarda, uçan saraylarda oturacaksınız, asgari ücret üzerinden prim ödeyip emeklilik dilekçesi verene ayda 801 lira emekli aylığı vereceksiniz. İnsan utanır biraz.” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kayıt dışı çalışmayla mücadelenin önemini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için sendikalılaşmanın gerekli olduğunun altını çizerek, bununla ilgili asıl mücadeleyi sendikacıların yapması gerektiğini belirtti.

Bunun yanı sıra üniversitelerin, sosyal bilimcilerin sessiz kalmaması gerektiğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı:

“Şimdi gündem ne? ‘Emeklilikte yaşa takılanlara hak verirsek, 40 yıl bedavadan aylık alacakmışsınız, 700 milyar lira yükü olacakmış.’ Efendim ‘Biz ekonomide milli kurtuluş savaşı veriyoruz, 700 milyar lirayı nasıl ödeyeceğiz?’ Hangi ekonomide kurtuluş savaşı veriyoruz? Bu ekonomiyi kurtuluş savaşı verecek hale kim getirdi? Fransızlar mı, Almanlar mı, İngilizler mi, Papua Yeni Gine mi, Sudan mı getirdi? Kim yönetiyor bu ülkeyi? Özrü kabahatinden büyük laflarla sizin önünüze geçmek istiyorlar ama benim size bir sözüm var, siz hakkınıza sahip çıkmasanız bile, biz sizin hakkınıza sahip çıkacağız. Ahlaki siyaset yapıyoruz. Adalete dayanan bir siyaset yapıyoruz, insanımızı siyasetin odağına alıyoruz. Onun bu memlekette huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Eğer bunu sağlayamazsanız, kendi içinde barışık bir toplum yaratamazsınız. O nedenle biz, bu ülkede kendi içinde barışık bir toplum yaratmak için mücadele ediyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların sorununu da bu bağlamda görüyoruz ve sizin sorununuza sonuna kadar sahip çıkacağız bunun da sözünü veriyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Arşivden Güncelleme…

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP