Ödemeler PTT Aracılığıyla Yapılacak! Bu Gelişme Herkesi Şaşırtacak!

Ödemeler PTT Aracılığıyla Yapılacak! Bu Gelişme Herkesi Şaşırtacak!

ABONE OL
29 Ocak 2023 12:58
Ödemeler PTT Aracılığıyla Yapılacak! Bu Gelişme Herkesi Şaşırtacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT iş birliği ile yapılan destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Yapılan açıklamaya göre ihtiyaç sahibi vatandaşlar elektrik faturası ödemeyecek. İşte detaylar.. Geçtiğimiz dönemlerde elektrik faturaları başta olmak üzere kira, doğalgaz gibi ödemeler için talep inanılmaz şekilde fazlaydı. Düzenli şekilde yapılan bu ödemeler için yeniden başvuru açılması kararlaştırıldı. Uzun zamandır bu anı bekleyen vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Ailedeki kişi sayına ve kullanılan kWh dikkate alınarak ödemeler gerçekleştirilecek. Sınır maximum 5 kişi ve daha fazla kişilik aileler baz alınarak çizildi. 150 kWH’a kadar yapılacak ödemeler için vatandaşların sadece başvuru yapmaları yeterli görülecek. Geriye kalan işlemleri sistem ve PTT yetkilileri halletmiş olacak. Tek seferlik olmayacak ödemelerin periyodik olarak yapılması planlanıyor. Online olarak gerçekleşecek başvurular için dışarı çıkıp kurum kurum gezmeye gerek kalmadı.

Ölçüt 5 Kişilik Aileler Olacak

Elektrik faturası desteği merak edilen konular arasında yer alıyor. Son elektrik zammıyla eş güdümlü yükselen destek miktarı evde yaşam sürdüren vatandaş sayısına göre 130 lira ila 260 lira arasında değişiyor. Bu tutar ailedeki üye sayısına göre değişecek ve ödeme miktarları şu şekilde olacak:

1 ya da 2 kişilik aileler amacıyla aylık 75 kilovatsaat yani 130 lira

3 kişilik aileler en amacıyla aylık 100 kilovatsaat yani 173 lira

4 kişilik aileler amacıyla aylık 125 kilovatsaat yani 216 lira

5 ve daha çok kişilik aileler amacıyla aylık 150 kilovatsaat yani 260 lira

Bu tutarlar hesaplanırken elektrik tüketim bedeli hesabında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tanıma amacıyla geçerli olan 1.73 liralık kilovatsaat ücreti baz alınmıştır.

E Devlet üzerinden başvuru yapacak olan vatandaşlar işlemlerin onaylandığını ya da onaylanmadığını yine sistem üzerinden öğrenmiş olacak. Başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlar PTT’ye kimlik kartlarıyla giderek destek ödemesinden yararlanabilecek. Ödemeler nakdi olmayacak bundan dolayı ekstra hesap açtırma gibi bir derdiniz olmayacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP