PTT Vatandaşa Yetişemedi! 1300 TL Almak İsteyen Vatandaşlar Sıraya Girdi

PTT Vatandaşa Yetişemedi! 1300 TL Almak İsteyen Vatandaşlar Sıraya Girdi

ABONE OL
7 Şubat 2023 09:53
PTT Vatandaşa Yetişemedi! 1300 TL Almak İsteyen Vatandaşlar Sıraya Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz haftalarda ilgililerin 6 farklı ödeme sözü hayata geçirildi. PTT aracılığıyla verilen ödeme için vatandaş sıraya girdi. İşte detaylar.. Devlet destekli ödemelerin sayısı her geçen gün artarken vatandaşlar bu ödemeler sayesinde oldukça rahatlıyor. Ödemelerini anında alan vatandaşlar devlet desteklerinin devamını beklerken devlet, her destek ödemesi içi farklı bir politika güdüyor. Toplunun her kesimine hitap etmeye çalışan devlet vatandaşları da mağdur etmeyerek periyodik ya da tek seferlik ödemeleri gerçekleştiriyor. Yapılan açıklamaya göre vatandaşlara destek ödemesinde bulunacak olan devlet bu destekleri yaşlılara ve annelere vermeyi planlıyor. Geçtiğimiz haftalarca öğrenciler üzerine yoğunlaşan devlet yaptığı saha çalışmalarıyla ibreyi kadınlara ve yaşlılara kaydırmış durumda. Bu bağlamda ilk etapta yaşlılar için ödeme yapacak olan devlet yapacağı bu ödemeleri zamlı olarak yapmayı planlıyor. Zamların oranları hakkında henüz tam olarak bir açıkla yo. Ancak memurların toplugörüşmelerinde sonra her şeyin daha da netleşeceğini açıklayan devlet endişeye mahal olmadığını da belirt.

Vatandaşlar Periyodik Ödeme Alacak

Anneler için yapılacak deme ise daha çok yeni doğan ya da 2015 yılında sonra doğum yapmış kadınlara ilişkin olacak. Buna göre ilk çocuk 300 ikinci çocuk 400 ve diğer çocuk sayısına 600 TL verecek olan devlet 1300 TL ve üzeri ödeme yapmayı planlıyor. Her iki ödemenin de periyodik olacak olması vatandaşı oldukça heyecanlandırdı. Başvurular E Devlet üzerinde ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinde yapılacak. TC kimlik numarasına göre alınacak ödemeler PTT aracılığıyla vatandaşa iletilecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)
  • Sahnazhanim

    Ben azeriyi eşim türk vetendasiydi vefat etti,Antalya Kepez şubesindeki deniz bankadan dul aylığı alıyorum ,her sene oturma izni alyorum,TC kredi puanim1050 olduğundan kredi cekemiyorum,acil paraya ihtiyacım var amaliyyat olmam lazım,kefil getirsem kredi ceke bilirmiyim?

  • ömer öngel

    ben parkison hastasıyım tedavi görüyorum çalışamıyorum hiç bir gelirim yok abimin yaninda kalıyorum abim benim yüzümden evinde huzursuz oluyor benim hicbir gelirim yok buyuzden yardim talep ediyorum ilaçlarımı almam lazım


HIZLI YORUM YAP