DOLAR

32,4412

-0.14%
EURO

34,7978

-0.51%
ALTIN(gr)

2.444,75

0,37%
BİST 100

%
Alev Alev Dizisi Tüm Kadınları Arkasına Aldı

Alev Alev Dizisi Tüm Kadınları Arkasına Aldı

Show Tv’de yayınlanan yeni dizi “Alev Alev” ilklere imza atarak geliyor. Fragmanlarıyla izleyicinin merak duygusunu üzerine çeken dizi hiçbir yapım şirketinin yapmadığını ortaya koyarak herkesin takdirini kazanmayı başardı. Peki ama nasıl? Yeni dizi hangi konuda farkındalık uyandırmaya çalışıyor? Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Alev Alev Dizisi Tüm Kadınları Arkasına Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Show Tv birçok başarılı dizilere imza atarak her hafta reytinglerde yer almayı başarıyor. Bunların bir yenisi ise başrollerini Demet Evgar, Hazar Ergüçlü ve Dilan Çiçek Deniz’in oynadığı “Alev Alev dizisi”. İlk bölümüyle olay olan dizi gerek oyunculuk performansları gerek konusu itibariyle tüm dizileri geride bırakmayı başardı.

Özellikle Cemre karakterine hayat veren Demet Evgar yine oyunculuğuyla izleyiciden tam not aldı. İlk kez 3 kadının başrollerini oynadığı dizi, kadın haklarını tüm çıplaklığı ile ortaya sermekte. Farklı sorunları ve hikayeleri olan kadınları aynı amaç doğrultusunda birleştirerek kadınların erkekler tarafından gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddetlere maruz kalışını ve toplumun buna nasıl göz yumduğunu anlatıyor.

Alev Alev Dizisi Gerçek Bir Hikaye Mi?

Dizi Netflix’te yayımlanan “Le Bazar de la Charite” isimli bir Fransız dizisinden uyarlanma. Hikayenin konusu ise gerçek bir yaşamdan alınmıştır. 1885 yılında Fransa’da bir yardım etkinliğinde çıkan yangında çoğu kadınlar ve çocuklardan olmak üzere pek çok kişi yanarak can vermiştir. Bu durum çoğu ülkede yankı uyandırmış ve bunun sebebinin erkeklerin kadınları orada çaresiz bırakması olarak görülmüştür. Medyada bu olay duyulduğunda bazı yerel bölgelerde kadın ayaklanmaları meydana gelmiştir. “Alev Alev” dizisinde de ses getiren yangın sahnesinde hep kadınların yanarak erkeklerin kendini kurtarmasına değinilmiştir. Bu dizi şimdiden ekranlarda özlenen kadın hakimiyetinin bir simgesi olacağına benziyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP