SGK’da Hesaplar Değişti Erken Emekli Olmanın Önü Açıldı

SGK’da Hesaplar Değişti Erken Emekli Olmanın Önü Açıldı

Malulen emeklilik birçok çalışanın takip ettiği bir konu olarak gündemde. SGK ve ilgili merciler son değişiklikler ile bu konuya açıklık getirmeyi planlıyor.  Bu değişiklikler ile malulen emeklilikle beraber normal erken emeklilik konusunda da rahatlatıcı gelişmeler yaşanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
SGK’da Hesaplar Değişti Erken Emekli Olmanın Önü Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engelli raporu ile erken emekliliğin önünü açan değişiklik engelli olmalarına rağmen çalışan vatandaşlar için çok önemli olacak. Yaş sınırı olmadan gereken prim gün sayısına ulaşıldığında ise erken emekli olmanın önünde engel kalmayacak. Malulen emekliliğin kapsamı çalışma esnasında iş göremez duruma gelmek olarak açıklanıyor. Engelli olma hali oluştuğunda görevlendirecek bir sağlık heyeti ile bu durumun belgelenmesi gerekecek. Kanunlarla belirlenen engel durumu yüzdesi oluşmuşsa malulen emekli olunabilecek. İş göremezlik öncesinde kişi belli bir süre sigortalı çalıştığı taktirde resmi prosedürler tamamlanmış olacak.

Yüzde Kaç Malul Olduğunuz Önemli Olacak

%60 ve üzeri engel durumu malulen emekli olmak için yeterli sayılacak. Ayrıca yaşanan mağduriyet çalışan kişiden kaynaklı olmamalıdır. Ayrıca tedavi esnasında doktor tavsiyelerine uymayan ve bundan dolayı engel yüzdesi artan vatandaş malulen emekli olma hakkını kaybedecek. Bunların hepsi uzman bir heyet tarafından raporlarla belirlenecek. Özellikle pandemi koşullarında iş bulmanın ne kadar zor olduğu malum. Ayrıca iş kayıpları da artmış durumda. Bundan dolayı vatandaş malullük hakları için getirilecek düzenlemeyi merakla takip ediyor. Malullük maaşları konusunda da net bir açıklama yok. Özellikle enflasyon verilerinin dikkatle takip edildiği budönemdezam yapılması da planlamalar arasında. Şu an 971 lira ödeme alan maluller zam ile beraber 1020 TL ödeme alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP