Emekli olmak için can atanlar dikkat! Daha yüksek maaş almak için emekli maaşını arttırma formülü açıklandı
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Emekli olmak için can atanlar dikkat! Daha yüksek maaş almak için emekli maaşını arttırma formülü açıklandı

Emekli olmak için can atanlar dikkat! Daha yüksek maaş almak için emekli maaşını arttırma formülü açıklandı

ABONE OL
18 Ocak 2023 20:29
Emekli olmak için can atanlar dikkat! Daha yüksek maaş almak için emekli maaşını arttırma formülü açıklandı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK girişi olan vatandaşlar maaşları erimeden erken emekli olmak için birçok araştırma yapıyor. Prim gün sayısında yapılan düşüşlerle heyecanlanan çalışanlar kısa sürede maaşları zayi olmadan emekli olabilecek. Aranan şartları sağlayan vatandaşlar başvuru yaparak erken emeklilik hakkını kullanabilecek. İşte detaylar..

Kanunun Belirlediği Sigortalı Çalışanlar Bu Haktan Yararlanacak

Sigortalı olan 4A 4B ve 4C’li vatandaşlar bu haktan yararlanabilecek. 1999 tarihinden önce sigorta girişiniz varsa bu durum sizi kapsayacak. Sigorta başlangıç tarihi kadar sigortalı çalışılan yıllar da çok çok önemli. 15 sene boyunca sigortalı olarak devlet kayıtlarında bulunmanız gerekiyor. 3600 gün prim gün sayısı olarak adlandırılıyor. Bu süreyi doldurduğunuz taktirde erken emekli olmak için bir engel kalmayacaktır. Yapılması planlanan çalışmalardan bir tanesi ise 3600 günlük süreyi düşürmeye yönelik olacak. Ancak en son düzenlemeye ve kanuna göre 3600 gün zorunlu ve gerekli.

Yakın tarihte çıkarılan kanun ve yönetmelikler beraber emekli olmak için yaş şartı da getirildi. Yaş haddini doldurmayan vatandaşlar prim gün sayısını doldursa bile emekli olamayacak. Diğer şartlarla beraber yaş şartını sağlayan vatandaşlar ise ivedilikle emekli edilecek. Kadınlarda 54 erkeklerde 55 yaş üzeri olmak gereklidir. Eğer prim günlerinde eksik varsa o zaman yaşlar da yükseliyor. Kadınlarda 58’e çıkan yaş haddi erkekler de ise 59 olarak belirlendi. Emekli maaşları kişilerin işe başlama tarihlerine göre oluşturulacak.

Daha Yüksek Maaş Almak İçin Emekli Maaşını Arttırma Formülü

Emekli maaşını yükseltmek bağlamında ilk kullanılması gereken formüllerin başarı seviyesi için olası ise 8-10 yıl önce planlama yapılmaya başlanması gerekir. Fakat bu kadar zamanınız yoksa son 2 yılda çok önemlidir. Emeklilik maaşı bağlamında Bağkur yerine SGK üzerinden emekli olunması daha avantajlıdır.

Aylık kazancınızı mutlaka gerçek rakamı üzerinden gösterin, asgari ücretli çalışan değilseniz düşük maaş gösterilmesine rıza göstermeyin,

Çok çalışmak ya da gün sayısı değil prime esas kazancı arttırmaya çalışın,

Bunun için ikinci bir ek iş bulma imkanınız varsa bunu kullanın,

İster SSK’lı olun ister Bağ-Kur’lu, son 3.5 yılda SGK’ya tavandan kazanç göstermeye çalışın,

Emeklilik başvurusu yaparken Tahsis Formu üzerinde yer alan bakmakla yükümlü kişi hanesine eş ve çocuk ibaresini mutlaka işaretleyin.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP