Emekli Olamayanlar İçin SGK’dan Açıklama Geldi!

Emekli Olamayanlar İçin SGK’dan Açıklama Geldi!

Emekli olmak isteyen milyonlarca insan SGK'dan gelecek haberi dört gözle bekliyor, Emekli olabilmek için tüm şartları sağlayan vatandaşlar toplu para ödemesi yapması gerekecek. SGK'dan gelen haber ne yönde, işte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Emekli Olamayanlar İçin SGK’dan Açıklama Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’dan emekli olamayan vatandaşlar için haber geldi. Toplu para ödemesi ile vatandaşlar artık emekli olabilecek. Emekli olamayan vatandaşlar için SGK toplu ödeme alarak bekledikleri hakka kavuşmalarını sağladı. Peki bu şartlar neler?

SGK’dan Para İadesi Gerçekleşiyor..

SGK emekli olmak için toplu para ödemesi yapan vatandaşlara ödedikleri prim gün sayılarının ödemesini geri yapıyor.

Toplu Para İadesi Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

SGK tarafından emekli olmak için toplu para yatıran vatandaşlara geri ödeme yapabilmesi için belli şartlar ortaya koydu. Toplu para iadesinin şartları ince detaylar doğrultusunda belirlendi. İşte o şartlar;4A sigortalı olan kişiler ya da 4B bağkurlu olan kişilerin çalışmıyor olması gerekir.
SGK kurumlarından dul ya da yetim aylığı almamak
Sigortalı çalışan kişilerin prim ödeme miktarı, esas kazancına eş değer olmayan kişiler
Kadınlarda 20 sene, erkeklerde ise 25 sene şart durumlarına bağlı olan kişiler toplu ödemek adına başvuru yapabilecektir.

SGK’ya gidilerek yapılacak başvuruda, yukarıda belirlenen şartların sağlanması halinde askerlik, yurt dışı borçlanması ve doğum gibi durumların olmaması gerekmektedir. Bu durumların yaşanması halinde ödeme alamayacakları SGK tarafından duyuruldu. Emekli olabilmek için gerekli tüm şartları sağlamaması halinde başvuru yapan adayların prim gün sayılarına bakılmaksızın reddedileceği duyuruldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP