DOLAR

32,4741

-0.05%
EURO

35,0469

-0.03%
ALTIN(gr)

2.436,71

0,03%
BİST 100

%
Milyonlarca İşçiyi İlgilendirecek Bir Haber Geliyor

Milyonlarca İşçiyi İlgilendirecek Bir Haber Geliyor

Milyonlarca çalışanın ve emeklilik bekleyenin yardımına yetişen karar SGK’dan geliyor. Paranızın 22 bin TL gibi bir miktarını iade alabileceksiniz. Emekli olmak için yaşını bekleyen fakat prim günü yetersiz olduğu için emekli olamayanlar alabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Milyonlarca İşçiyi İlgilendirecek Bir Haber Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olabilmek için sadece prim gününü tamamlamış olmak yetmiyor, EYL’li vatandaşlar yaş sınırına takılıyor. Bu yüzden fazladan prim ödemeleri yapılıyor. Bu teklif ile beraber ödenen fazla primler iade alınabilecek. Bunun için tek yapmaları gereken SGK’ya başvurmaktır. Peki vatandaşlar hangi şartlar altında prim iadesinden yararlanabilecek. Bu sayede fazladan verdikleri paraları geri alabilecekler, mağduriyetleri de son bulacak.

Vatandaş her ay düzenli olarak emekli olabilmek adına prim ödemesi yapsa da yaşları yetmezse olamazlar. Haliyle bu prim ödemeleri boşa gider. Kadın veya erkek fark etmeksizin borçlanma hakkından yararlanan kişilerin prim ödemeleri boşa gitmiyor. Başvuruyu SGK’ya yapmanız gerekiyor, iade parayı alarak toplu miktarda ödemelerini tamamlayabilirsiniz.

Pandemi Sürecine de İyi Gelecek

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüsü tüm vatandaşın ekonomik anlamda zorluk yaşamasına neden oluyor. Vatandaş yaş şartı ve sağlık durumu yüzünden korku duyduğu için emekli olma konusunda hep endişe duyar, toplu prim ödemesi aynı zamanda pandemi sürecine de iyi gelecek.

SGK’nın prim iadesi istenildiği zaman kullanılabilecek, bu konuya açıklık getiren maddelerde ortaya çıkıyor. Ancak yaş şartı SGK prim ödemesi iadesi için de önemli. Kadınlar 58 yaşında olmadan bu iadeden yararlanamıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP