DOLAR

32,3741

0.16%
EURO

34,9872

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,66

0,24%
BİST 100

%
Türk Telekom Bilinmeyen Numara Sorgulama Hizmeti Nereden ve Nasıl Yapılır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Türk Telekom Bilinmeyen Numara Sorgulama Hizmeti Nereden ve Nasıl Yapılır?

Türk Telekom Bilinmeyen Numara Sorgulama Hizmeti Nereden ve Nasıl Yapılır?

Türk Telekom bilinmeyen numara sorgulama hizmeti nereden ve nasıl yapılacağı öğrenildiğinde artık sizi rahatsız edene kişilerin kim olduğuna ilişkin kişisel bilgiler elde edebileceksiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:41
Türk Telekom Bilinmeyen Numara Sorgulama Hizmeti Nereden ve Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herkes telefon rehberinde olmayan bir kişi tarafından arandığında arayan kişinin kim olduğunu merak eder. Günümüzde bazı kişiler bu durumdan rahatsız olmasa da bazı kişiler tanımadıkları kişilerin telefonlarına cevap vermemektedir. Özellikle son dönemlerde çok fazla telefon dolandırıcılığı yaşanması ve reklam amaçlı yapılan aramalar kullanıcıları bilmedikleri numarayı açmamaya yönlendirmektedir.

Bilinmeyen numara sorgulama çeşitli yolları mevcuttur. Bunlardan birisi de operatörler üzerinden numaranın kime ait olduğunu öğrenme işlemdir. Türk Telekom müşterilerinin bilinmeyene numaraları öğrenebilmeleri için 2 farklı alternatif sunmaktadır.

Bunlar;

  • Telefon ile arama
  • SMS gönderme

Türk Telekom Numara Sorgulama SMS

Türk Telekom SMS ile bilinmeyen numara sorgulama işlemi oldukça kolaydır. Bu hizmet sadece Türk Telekom müşterilerine özel değildir. Yani dileyen kişi SMS yolu ile tanımadığı bir numaranın kime ait olduğunu öğrenebilir. Bilinmeyen numarayı SMS yolu ile öğrenebilmek için şu adımlar takip edilir;

  • Telefonunuzun mesaj kısmına kime ait olduğunu öğrenmek istediğiniz numarayı başta 0 olmadan 10 hane olacak şekilde yazılır.
  • Mesajın numara kısmına ise 11811 yazılarak mesaj gönderilir.
  • Bu hizmet herkese açık bir hizmettir.
  • Eğer numaranız sizi arayan kişinin rehberinde bulunmuyor ise o kişiye numarasının arandığına dair bildirim gitmektedir.

SMS ile Numara Sorgulama Ücretli Mi?

Türk Telekom SMS ile numara sorgulama işlemine her sefer için 2,49 TL ücret belirlemiştir. Bu işlem eksik tuşlama gibi sizden kaynaklanan veya sistemden kaynaklanan herhangi bir hatada ücret almamaktadır. Sizlerde Türk Telekom SMS hizmeti ile sabit hat, kurum veya kişi fark etmeksizin bütün numaraların kime ait olduğuna ilişkin bilgi edinebilirsiniz.

Türk Telekom Çağrıyla Numara Sorgulama

Türk Telekom telefon araması ile numara sorgulama işlemi 18811 numarası üzerinden yapılmaktadır. Günün her saatinde 18811 numarasını arayarak Türk Telekom güvencesiyle bilinmeyen numaranın kime ait olduğunu kısa sürede öğrenebilirsiniz. Bu işlem için kullandığınız operatör firması veya faturalı/faturasız gibi durumlar ayırt edilmeksizin dakika başına 1,25 TL ücret kesilmektedir.

Kim Aramış Ücretsiz

Telefonunuz kapalıyken veya açık olduğu halde aramaya kapattığınız durumlarda sizleri kimin, ne zaman, kaç kere aramış olduğu hakkında bilgi veren sistemin ismi Türk Telekom’da arayanı bil hizmetidir. Ancak bu hizmet ücretsiz olarak sunulmamaktadır. Eğer sizde telefonunuza ulaşamıyorken sizi kimin aradığını merak ediyorsanız “AÇIK” yazıp 5555’e göndererek ayda 1,99 TL karşılığında bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Ayrıca arayanı bil hizmetinde yararlanıyorsanız sizi arayanlar telefonunuza ulaşamadığında size sesli mesaj bırakabilirler. Size bırakılan bu sesli mesajları 888 numarasını ücretsiz arayarak dinleyebilirsiniz.

Bilinmeyen Numaralar Nasıl Öğrenilir?

Girişte sizlere tanımadığımız numaralar nasıl öğrenilir sorusuna birçok alternatif cevap olduğundan bahsetmiştik. Bunlardan birisini olan operatörler yardımıyla nasıl bilinmeyen numara öğrenebileceğinizi detaylıca anlattık. Sizlere aktardığımız bu bilgiler genel itibariyle bütün operatörler için aynı olup sadece gönderdiğiniz numara ve ücretleri değişmektedir. Operatörler dışında bilinmeyen numara sorgulama istiyorsanız aşağıdaki yöntemlerden birisini tercih edebilirsiniz.

  • Facebook üzerinden numara aratma
  • 11818, 18880 gibi özel servislerden yararlanma
  • Android ve İOS markette bulunan CİA gibi uygulamalar
  • Rehbere kayıt ederek Whatsapp üzerinden öğrenme
  • Numarayı Google’da arama

Bilinmeyen Numaralar Nasıl Öğrenilir Ücretsiz?

Ücretsiz olarak sizi arayan kişiyi öğrenmek için yukarıdaki başlıkta maddeler halinde belirttiğimiz Facebook, Google, İOS ve Android market uygulamaları ve Whatsapp’ı deneyebilirsiniz. Ancak bu yöntemleri kullanarak aradığınız numaranın kime ait olduğunu öğrenmeniz kolay değildir. Bu öneriler içerisinde şansınızın en yüksek olduğu kısım İOS ve Android markette yer alan CİA, Upcell tarzı uygulamalardır. Eğer sizi arayan kişi bu uygulamayı kullanıyorsa veya bu uygulamaları kullanan birisinin rehberinde ekli ise size numaranın kime ait olduğuna dair bilgi verilmektedir. Ancak verilen bilginin doğruluğu da şüphelidir. Çünkü bu tarz uygulamalar sizlere o kişinin hangi isimle rehbere kayıt edildiğine dair bilgiler sunmaktadır.

İsimden Numara Bulma

Bilinmeyen numaradan isim bulmak mümkün olduğu gibi tanıdığınız bir kişinin isim ve soy ismi üzerinden numara bulma işlemi de mümkündür. Operatörlerin numara bulma hizmetleri veya 118 80 gibi bilinmeyen numara hizmeti sunan çağrı merkezleri yardımıyla aradığınız kişinin üzerine olan telefon numaralarını öğrenebilirsiniz. Aynı isim ve soy isime sahip birçok kişi olacağı için numarasını merak ettiğiniz kişinin nereli olduğu gibi bilgiler numaranın bulunma süresini hızlandıracaktır.

118 80 Numara Sorgulama

118 80 bilinmeyen numara sorgulama hizmeti numara sorgulayan kişilerin sıklıkla kullandığı yöntemlerdendir. Oldukça basit olan bu hizmetten yararlanmak için yapmanız gereken tek şey 118 80’ı aramak. Aynı operatörlerde olduğu gibi sizlere doğru bilgileri hızla veren bu hizmetin ücreti dakika başına 2,97 TL’dir.

Bu hizmet sadece numara sorgulamak için değil aklınıza takılan veya merak ettiğiniz soruların cevabını bulmanıza da yardımcı olmakta. Örneğin “Adana’da nöbetçi eczaneler neredeler?” veya “İstanbul-Ankara otobüsleri ne kadar?” gibi öğrenmek istediğiniz bilgileri kısa süre içerisinde sizlere aktarmaktadır.

Gizli Numara Bulma

Bazı kişi veya kurumlar numaralarını gizleyerek sizleri rahatsız edebilir. Çok can sıkıcı olan bu durum karşısında ne yazık ki çok fazla seçenek bulunmamakta. Eğer böyle bir durumda karşılaşırsanız yapacağınız en mantıklı hareket operatörünüzü arayarak telefonunuza gelen aramaları gizli numaralara kapattırmak olacaktır. Ancak ne yazık ki sizi arayan gizli numara kime ait sorusunun cevabını yasal işlem başlatmadan öğrenilmesi. Eğer sizi rahatsız eden kişinin kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız şikayetçi olarak kim olduğu hakkında bilgi edinebiliriz.

Türk Telekom Müşteri Hizmetleri

Eğer sizde Türk Telekom müşterisiyseniz merak ettiğiniz her şey için 7 gün 24 saat hizmet veren Türk Telekom Müşteri Destek Ekibi ile iletişim kurabilirsiniz. 444 1 500 veya 444 1 444 numarası üzerinden erişebileceğiniz destek ekibi sizlerin soru ve sorunlarınızı dinleyerek sizlere çözüm önerileri üretmeye çalışmaktadır. Ancak şunu da belirtelim ki yapacağınız görüşmeler kullandığınız operatöre bağlı olarak ücretlendirilmektedir.

Türk Telekom Müşteri Hizmetleri Direk Bağlanma 2019

Türk Telekom müşteri temsilcilerine direk bağlanma işlemi eğer sizlere söylediğimiz işlemleri yapmanız halinde 10 saniyenizi almayacaktır. Müşteri hizmetlerini aradığınızda karşınıza çıkan telesekreter sizlere seçenekleri sıralarken bazen müşteri temsilcilerine bağlanmak zulüm haline gelebiliyor. Her ne kadar Türk Telekom’da bu durum böyle olmasa da daha hızlı müşteri temsilcilerine bağlanmak isteyenler şu adımları takip edebilir;

  • 444 1 444 numarasını aradıktan sonra 1’e basınız.
  • Bu adımı geçtikten sonra 6’ya
  • Kısa bir beklemeden sonra ise 0’a basınız.
  • Kısa süre içerisinde bir müşteri temsilcisine bağlanacaksınız.

Türk Telekom Müşteri Hizmetleri Yurtdışından Arama

Türk Telekom müşteri hizmetlerini ülke dışından aramak isteyen kişiler +09 555 1 500 500 numarası üzerinden her konuda destek almak için müşteri temsilcilerine bağlanabilir. Ücretlendirme ise sahip olduğunuz hattın özelliğine bağlı olarak değişebilmekle birlikte ortalama dakika başına 0,45 TL ile 0,65 TL arasında değişmektedir.

Türk Telekom Numara Taşıma Kampanyaları

Türk Telekom’dan numarasını taşıyana özel fırsatlar! Cepten 8 GB internet, her yöne 1000 dakika ve her yöne 1000 SMS numaralarını Türk Telekom’a taşıyanlara sadece 29 TL’dir. Özellikle günümüzde diğer operatörlerin paketleri ve kampanyaları düşünüldüğünde Türk Telekom’un sunduğu bu fırsat ciddi anlamda kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Ancak bu kampanyadan yararlanmadan önce Türk Telekom müşteri temsilcilerinden veya şubelerinden daha detaylı bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Türk Telekom Özel Numara Alma

Türk Telekom özel numara tercih edenlere özel çeşitli seçenekler hazırlamıştır. Sizde Türk Telekom’dan yeni bir numara alırken Fenercell, Gsmobile, Trabzoncell, Faturalı1903 gibi farklı kampanyalara katılarak özel numara sahibi olabilirsiniz.

Türk Telekom İnternet

TTNET interet Türkiye’nin en geniş alt yapısına sahip internet hizmetidir. Sunduğu cazip internet fırsatları, müşteri destek ekibinin kalitesi, bilinmeyen numara sorgulama hizmeti ve hızıyla en fazla tercih edilen internet sağlayıcıdır. Ttnet tarafından size sunulan hız bulunduğunuz adresin alt yapısına bağlı olmakla birlikte en geniş alt yapıya sahip olan internet servis sağlayıcının Ttnet olduğu unutulmamalıdır. Eğer Ttnet internet fırsatlarıyla ilgili daha detaylı bilgi istiyorsanız müşteri hizmetlerini arayarak size en uygun olan paketi seçebilirsiniz.

Kaynak:Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP