DOLAR

32,5449

0.13%
EURO

34,9416

-0.19%
ALTIN(gr)

2.439,59

0,15%
BİST 100

%
Hükümet Harekete Geçti! PTT’den Tüm Vatandaşları 672 TL Para Yardımı Yapılacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hükümet Harekete Geçti! PTT’den Tüm Vatandaşları 672 TL Para Yardımı Yapılacak

Hükümet Harekete Geçti! PTT’den Tüm Vatandaşları 672 TL Para Yardımı Yapılacak

PTT’den ev hanımlarına, çalışan kişilere, emekli ve çalışmayan vatandaşlara güzel haber! PTT ye başvuru yapan herkese hemen 672 TL nakit para ödemesi gerçekleştirilecek! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Hükümet Harekete Geçti! PTT’den Tüm Vatandaşları 672 TL Para Yardımı Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu covid-19 döneminde devlet herkese ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeleri için gerekli yardımları yapacağını açıkladı. Devletin yaptığı açıklamaya göre tüm vatandaşa temel yardım desteği sağlayacağını söyledi.

Gıda, konut, sağlık gibi ihtiyaçlarının giderilmesi için 672 TL nakit para yardımında bulunulacak. Bu süreçte özel sektörde çalışan vatandaşımız devlette çalışana göre daha çok etkilendi. Özel sektör çünkü çalışanına maaşlarını vermekte zorlandı. Bu da işsizlik kesiminin artmasına sebep oldu.

Pandemi sürecinde hangi destekler veriliyor?

Bu süreçte devlet vatandaşlara her desteği sunuyor. Devlet, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bir miktar nakit para yardımında bulunuyor. Ama bu nakit para yardımının koşullarını sağlayan vatandaşlar sadece yardım desteğinden faydalanabiliyor. Bunlarda;

Nakit Para Yardımı

SGK güvencesi olmayan, işsiz durumda olan yada düşük gelirli vatandaşlar bakanlık tarafından 672 TL nakit para yardımından faydalanabiliyor.

Temel İhtiyaç Yardımı

Bu temel ihtiyaca gıda yardımı girmektedir. Bu gıda yardımı tek seferlik değil düzenli olarak devlet yardımda bulunmaktadır. Temel ihtiyaç yardımına başvurmak isteyen vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurabilirler. Buradan düzenli olarak gıda ihtiyaçları giderilir.

Elektrik Yardımı

Bu elektrik yardımı nakit para olarak vatandaşın eline geçmez. Başvuru yaptıktan sonra onaylanan vatandaşların elektrik faturalarından kesilir. Bu ücret de 106 TL’lik bir ödemedir.

Pandemi Desteği Nedir?

Bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmaması için verilen nakit para desteğidir. Bu nakit para desteğinde pandemi sürecinde işsiz kalan vatandaşlar ve geliri olmayan kesim yararlanır. Bu şekilde de ekonomik olarak geçirdikleri mağduriyet giderilir. Destek tek seferli olmayıp, her zaman geçerlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP