Vatandaşa Geri Ödemesiz 2 bin 604 TL Destek!

Vatandaşa Geri Ödemesiz 2 bin 604 TL Destek!

ABONE OL
24 Aralık 2022 22:30
Vatandaşa Geri Ödemesiz 2 bin 604 TL Destek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli olmayan vatandaşlar için devletten 2 bin 604 TL geri ödemesiz destek geleceği duyuruldu! Uzun senelerdir çalışan ve sigorta ödeyen, hala emekli olamamış vatandaşlara devlet tarafından beklenen destek geldi! Üstelik çalışanlar için düzenlenen devlet desteğine başvuru yapmak da çok kolay! İşte detaylar..

Devletten Emekli Olamamış Vatandaşlara Maddi Destek!

Devlet, yıllardır çalışan ve halen emekli olamamış vatandaşlara maddi destek sağlayacağını duyurdu. 15 sene boyunca sigorta primi ödeyen ancak diğer şartları yerine getiremediği için emekli olamayan vatandaşlara yardım edilecek. Ödemeler verilecek kararlar doğrultusunda üç ayda bir olmak üzere yapılacak. Ancak başvuru yapacak olan kişinin SSK primlerinin 10 sene boyunca eksiksiz ödenmiş olması gerekmektedir. 3652 günlük SSK prim ödemesi olan kişiler başvuru yapabilecek ve 2 bin 604 TL destek parasından faydalanabilecek.

Destek Parası Başvuru Şartları Nelerdir?

Yıllarca çalışıp, primlerini ödeyip emekli olamayanlar için düzenlenen bu destek projesiyle, emekli olamayan vatandaşlar 3 ayda bir olmak üzere 2 bin 604 TL destek parası alacaklar. Destek parasından faydalanabilecek olan kişiler sadece 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşlardır. Bu ödemeden yararlanmak isteyen 65 yaş ve üstü vatandaşlar T.C kimlik numarası ile başvuru yapabilecekler.

Aranan şartlar;

  • 65 yaş ve üzeri olması,
  • Emekli olmaması

Çalışanlara Yardım Parası Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Destek parasından faydalanmak isteyen bireylerin, ikamet ettikleri il ve ilçelerde ki sosyal yardımlaşma ve dayanışma müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Başvuru yapacak kişi, kuruma kendisi gitmeli ve başvuruyu bizzat yapmalıdır. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yapılacak bu yardım geri ödemesizdir. Başvuru yapan kişiler üç ayda bir olmak üzere 2 bin 604 TL destek parasından faydalanmaya hak kazanır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP