Not Ortalaması Kıstas Sayılmayacak! Öğrencilere 3 Ödeme Birden Geliyor

Not Ortalaması Kıstas Sayılmayacak! Öğrencilere 3 Ödeme Birden Geliyor

ABONE OL
16 Şubat 2023 11:03
Not Ortalaması Kıstas Sayılmayacak! Öğrencilere 3 Ödeme Birden Geliyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet 3 koldan farklı ödemeler vermeye hazırlanıyor. Bu ödemede not ortalaması, başarı sıralaması gibi kıstasların olmayacağı da bildirildi. Bun dan dolayı her öğrenci rahatlıkla başvuru yapan bilir ve rahatlıkla ödeme alabilir. Ödeme almanın tek koşulu öğrencinin mensubu okuna ailenin maddi durumu. Eğer maddi durum asgari ücretin üçte biriyse o zaman öğrenci veliyle başvuruda bulunabilir. Bazı ödemeler lisans öğrencilerini de kapsamadığından lisans öğrencilerinin dahil olduğu ödeme seçeneklerinde veli ile başvuru yapmak zorunlu olmayacak. Ancak kişi lisans öğrencisi değilse o zaman veliyle başvuru yapmak önemli olacak. Ödemelerin esnasında kişilerin yalan beyanda bulundukları ortaya çıkarsa mesele hukuki bir boyuta döner ve çeşitli yargılamalar başlayabilir. Bundan dolayı başvuru formunun diş katli doldurulması çok önemlidir.

Geri Ödeme Asla İstenmeyecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bağlamında verdiği Sosyal Ekonomik Destek (SED), gereksinim sahibi ailelerin çocuklarının esas gereksinimlerine yönelik ödeniyor. Okul evveli çocuklar amacıyla 2.059,99 TL, ilköğretim çağındaki çocuklar amacıyla 3.090 TL, ortaöğretim çağındaki çocuklar amacıyla 3.295,99 TL ve ortaöğretim çağında fakat okumayan çocuklar amacıyla 2.059,99 TL ve yükseköğretim gören çocuklar amacıyla 3.708 TL olarak belirlendi. Kuruluş bakımından ayrılan gençler için ise 1.648 TL ödeme yapılıyor. Yeni senede SED ödemeleri yüzde 30 zamlandı.

Sed Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal Ekonomik Destek (SED) uygulamasından yararlanmak isteyenlerin belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. İl müdürlükleri ya da sosyal hizmet merkezlerinden şahsen dilekçe ile müracaat gerçekleşebileceği gibi e – Devlet üzerinden de müracaat yapılabilmektedir.

Haklarında bakım önlemi kararı verilebilecek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde aile ya da yakınlarına verilebilecek çocuklar başta olmak üzere ekonomik hali yetersiz ailelerin çocukları amacıyla SED ödemeleri yapılmaktadır. Hem de uygulama kapsamında yaş sınırları ve bakım önlem kararları gibi değişik şartlar aranmaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP