DOLAR

32,3812

0.19%
EURO

35,0375

-0.17%
ALTIN(gr)

2.323,66

0,19%
BİST 100

%
İkinci El Fiyatlarında Düşüş Olacak! İkinci El Araba Fiyatları Bu Tarihte Düşecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • İkinci El Fiyatlarında Düşüş Olacak! İkinci El Araba Fiyatları Bu Tarihte Düşecek

İkinci El Fiyatlarında Düşüş Olacak! İkinci El Araba Fiyatları Bu Tarihte Düşecek

İkinci el araba sahiplerinin sabırsızlıkla beklediği o açıklama sonunda geldi. Özellikle endişe dolu gözlerle bekleyen insanlarımız kesinlikle gelmemesini tahmin ettiği o açıklama nihayet geldi. Bundan sonra ikinci el araba piyasasında serbest piyasanın kaldırılacağı söyleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
İkinci El Fiyatlarında Düşüş Olacak! İkinci El Araba Fiyatları Bu Tarihte Düşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her marka her model üretim senesi için ikinci el arabalara bir ücret aralığı verilecek. Bu ücret aralığından çok ya da aşağıda satış yapacak olan insanların 10 bin TL ile 40 bin TL arasında cezai yaptırım alabileceği söyleniyor. Bu halde başlatılan bu fiyat aralığı konusunda büyük bir başarı elde edileceği söyleniyor. Vatandaşların normal bir satış yapmak yerine 20 bin TL ya da 30 bin TL ve daha fazlası kar elde edilerek ikinci el araba satışı yapmaya çalışmaları ve ya başarılı olmalarına rağmen bundan sonra yalnızca devletin belirtmiş olduğu fiyat aralığında satışlar gerçekleşecek. Eğer vatandaş ilgili ikinci el araba için devletin belirlemiş olduğu ücret aralığının dışına çıkacak olur ise 10 bin TL ve 40 bin TL arasında ceza işlemleri olacak.

İkinci El Araba Fiyatları Düşecek mi?

2. el otomobil fiyatları 2020 senesi ile alakalı açıklama yapan Galerici Ahmet Yurtlu, ikinci el araba ücretleri düşer mi sorusuna cevap olabilecek beklentileri de belirtti. İkinci el araba ücretleri 2020 senesi ile alakalı %15 gibi bir yükselişin öngörüldüğünü söylenen Yurtlu, kısa vadede otomobil sahibi olmak isteyen insanların çabuk harekete geçmesi gerektiğini belirtti. 2. El otomobil fiyatları düşecek mi sorusuna birkaç çevrelerden devamlı olumlu geliyor olsa da her ay ücret artmasının devam ettiğini belirtti.

İkinci El Araba Fiyatları Ne Zaman Düşecek?

NTV’ye açıklama yapan Erkoç, ikinci el otomobil ücretleri ne zaman düşecek sorusunun cevabı olarak da, araç stokunun Ağustos ayı bitene kadar devam edeceğini söyledi. Yeni otomobillerin Türkiye’ye gelmesini ise büyük oranda üç ay olarak değerlendiren Erkoç, ikinci el otomobil ücretleri düşecek mi sorusuna ise yeni otomobillerin kasım ayında Türkiye’de ve bayilerin elinde daha fazla olacağını, liste ücretinin üzerinde satılan arabaların da normal seyrine döneceğini beklediklerini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP