DOLAR

32,3711

0.16%
EURO

34,9777

-0.28%
ALTIN(gr)

2.324,22

0,22%
BİST 100

%
2. El Otomobil Piyasası Ne Durumda, Fiyatlar Sabit Kalacak mı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • 2. El Otomobil Piyasası Ne Durumda, Fiyatlar Sabit Kalacak mı?

2. El Otomobil Piyasası Ne Durumda, Fiyatlar Sabit Kalacak mı?

Herkes kendi arabasına sahip olmak ister, günümüz şartlarında 0 araba almak oldukça zor olduğundan vatandaş 2. El arabalara yöneldi. Peki otomobil fiyatları nasıl olacak, sabit mi kalacak? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
2. El Otomobil Piyasası Ne Durumda, Fiyatlar Sabit Kalacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüsü görüldüğünden beri fiyatlarda artışlar yaşanıyordu, birde buna dolar kuru ve enflasyon eklenince otomobil fiyatları dudak uçuklatmaya başladı. Sadece 0’da değil 2. El arabalarda da oldukça ciddi zamlar gözlemlendi. Bu duruma çare bulmak adına çalışmalara başlandı, otomobil fiyatlarının artık artmaması ve sabit kalması planlanıyor.

1 yıl önceki 2. El otomobiller şuanpandemi yüzünden en az 2 katına çıktı, buda araba sahibi olmak isteyen vatandaşları bir hayli yordu. Her zaman kalabalık olan araba pazarları iyice boşaldı, pazarlık bile yapmadan pazardan ayrılan vatandaşlarla doldu.

15-20 gündür 2. El piyasasında yaprak kımıldamadığından İbrahim Kınık konuya el atma gereğinde bulundu. Türkiye’de üretilen araçların 1-2 bin Tl’lik düşüş yaşadığını ancak yeni pahalı arabalarda bunu yaşanmadığını söyledi.

Piyasaları Takip Etmek Bir Hayli Zor

İbrahim Kınık sözlerine şunlarla devam etti, “15-20 gündür 2. el araba piyasasında hiçbir hareketlilik yok. Bunun sebebinin de piyasalardaki belirsizlik olduğunu düşünüyorum. Oto pazarları her zaman kalabalık oluyor ama fiyatlar yüksek olunca insanlar bakıp, gidiyorlar. Eskisi gibi bir ticaret söz konusu değil. Faizler de yükselince kredi kullanıp araba satın almak zorlaştı.Fiyatların geri geleceğini düşünmüyorum çünkü hala sattığımız arabayı yerine koyamıyoruz. Biz de piyasalarda bir belirginlik olmasını ve ona göre araba alalım, satalı istiyoruz. Bir mal sahibinin aldığı arabayı 20-30 bin TL aşağıya satacağını inanmıyorum. Onun için en azından fiyatların burada sabitlenmesi herkes açısından iyi olur. Arabanın fiyatlarıyla ilgili kış-yaz kavramı pek kalmadı. Önemli olan iyi araba satmak. Araba iyi olursa yaz veya kış fark etmiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP