EYT’lilerin Sabırla Beklediği Gün Geldi Çattı! 1 Ekim Salı Günü Başlıyor

EYT’lilerin Sabırla Beklediği Gün Geldi Çattı! 1 Ekim Salı Günü Başlıyor

Toplumun önemli bir kesiminin beklediği EYT ve af konuları meclisin açılması ile birlikte gündeme geliyor. EYT ve af konusunda meclisten hangi kararlar çıkacak? EYT'liler için hangi yöntemler hayata geçirilecek? İşte EYT ve af ile ilgili mecliste görüşülecek olan konular.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:00
EYT’lilerin Sabırla Beklediği Gün Geldi Çattı! 1 Ekim Salı Günü Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi uzun süren aranın ardından çalışmalarına başlıyor. Mecliste görüşülecek olan gündem maddeleri çok yoğun. Toplumun önemli kesimi ilgilendiren EYT ve af meseleleri meclis gündemine gelecek.

EYT’liler Hızlı ve Adil Bir Çözüm Bekliyor

2019’un temmuz ayında son oturumunu yapan meclis 73 günlük tatilin ardından salı günü açılıyor. Meclisin önünde yoğun bir gündem var. Özellikle meclis tatile girmeden Çok tartışılan iki kesimin büyük beklentisi meclisin birinci gündem maddesi olacak gibi.

19 Temmuzda TBMM Genel Kurulu’nda 11. Kalkınma Planı görüşmeleri tamamlandıktan sonra kapanan meclisin 73 günlük tatili bitiyor.

1 Ekim’de açılacak olan Meclis, çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. Saat 14:00’te özel oturumla yeni dönem çalışmalarına başlayacak meclisin gündemindeki bir diğer önemli konu ise Meclis iç tüzüğü.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun yeni iç tüzük hazırlamak için daha fazla mesai sarf edecek.

EYT’liler ile ilgili olarak çözüm olarak düşünülen ve görüşülecek olan yöntemler

1. YÖNTEM

Kadın için 50, erkek için 55 yaşını doldurmuş ve en az 3,600 gün hizmeti bulunan çalışanları dikkate almaktadır. Şayet bu teklif 2019 yılı içinde kabul edilirse, 1969 yılı ve öncesinde doğan 3,600 günlük (10 yıl) hizmeti bulunan kadınlar ile 1964 yılı ve öncesinde doğmuş ve yine 3,600 gün hizmeti olan erkek çalışanları kapsamış olacak

2. YÖNTEM

Çalışma süresini tamamlamış olmak, yani ilk giriş tarihinin üzerinden kadınlarda 20 yıl, erkeklerde ise 25 yılın geçmiş olması. Yaş Haddini tamamlamış olmak yani kadınlarda 40-58 yaş, erkeklerde ise 44-60 yaş arasında bulunmak yeterli olacak.

3. YÖNTEM

08.09.1999 ve öncesinde ilk kez SGK kapsamında çalışmaya başlayan herkesin kadın ya da erkek çalışan ayrımı yapılmadan 5,000 günlük hizmet ile emekli olması gerçekleşebilecek. Böylelikle EYT kabul edilen herkesi kapsamış olacak.

Bu 3 yöntemden sizce hangisi daha iyi, adil ve kabul edilebilir olan? Yroumlarınız ile kamuoyu oluşmasına destek verebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP