Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları ne kadar oldu? (Düşüş devam edecek mi)
  • Finans 365
  • Altın
  • Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları ne kadar oldu? (Düşüş devam edecek mi)

Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları ne kadar oldu? (Düşüş devam edecek mi)

Altının gram fiyatı, haftaya değer kaybıyla başlamasının ardından 270 lira seviyesinde dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 445 lira, cumhuriyet bin 815 liradan satılıyor. Uzmanlar uyarıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları ne kadar oldu? (Düşüş devam edecek mi)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cuma günü dolar kuru ve ons altındaki değer kazançlarına paralel pozitif bir seyir izleyen altının gram fiyatı günü önceki kapanışa göre yüzde 0,11 düşüşle 270 liradan işlem görüyor.

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Kapalıçarşı’da çeyrek altın 445 lira, cumhuriyet bin 815 liradan satılıyor. Küresel piyasalarda düşüş gösteren risk algısının etkisiyle 3 haftadır değer kaybeden ve bin 450 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı değer kaybetmeye devam ediyor. Altının ons fiyatı şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,11 azalışla bin 453 dolardan işlem görüyor.

ALTIN DÜŞÜŞE DEVAM EDİYOR

Altın aşağı doğru rallisine devam ederken, haftanın ilk gününde son üç ayın en düşük seviyesinde yeni dip kaydettiği seansı geride bıraktı. Altın yeni haftaya 1461,14 dolar/ons seviyesinden başlarken, gün ortasına kadar toparlanma çabasıyla 1466,51 dolar/onsla günün en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Ticaret görüşmelerindeki iyimserlik sürerken, bu yönlü gelişmelerde altın fiyatlarının üzerindeki baskıyı artırıyor. Dünkü seansta 1448,29 dolar/onsla günün en düşük seviyesini kaydeden sarı maden, gün sonunda toparlanma çabasına rağmen seansı 1455,66 dolar/onstan tamamlayarak günlük bazda hanesine yüzde 0,3 kayıp yazmış oldu.

Altında Beklenti Bitti mi? Altın Fiyatları Neden Düşüyor? (İşte Sebebi)

Gümüş de 16,83 dolar/onstan başladığı günde altınla benzer şekilde son üç ayın en düşük seviyesini kaydettiği bir seansı geride bıraktı. Ancak gümüş altından farklı olarak gün sonunda toparlanma çabasıyla seansı başladığı seviyeden kapatarak günü yatayda tamamlamış oldu.

Teknik olarak düşüş trendine giren altın için uzmanlar yatırımcıları dikkatli olmaya davet ediyor. Ons’da 1400 dolar altı uçurum olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP