DOLAR

32,4653

-0.07%
EURO

34,8418

-0.38%
ALTIN(gr)

2.444,47

0,35%
BİST 100

%
Önemli Açıklama En Yetkili Ağzından Geldi %40 Sınırı Getirildi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Önemli Açıklama En Yetkili Ağzından Geldi %40 Sınırı Getirildi

Önemli Açıklama En Yetkili Ağzından Geldi %40 Sınırı Getirildi

Pandemiyle beraber artan devlet destekleriyle beraber açıklamaların da ardı arkası kesilmiyor. Buna göre yaşlılar ve engelliler için maaş bağlanabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Önemli Açıklama En Yetkili Ağzından Geldi %40 Sınırı Getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar için devlet desteği vermeye devam eden devlet bu destekleri için özel açıklamalar da yapmaya devam ediyor. Herkesin yaralanacağı ödemeler olduğu gibi herkesin yararlanmayacağı hatta aynı kategoride olunsa bile şartların sağlanmamasında dolayı ödemem aşamayacak olan vatandaşlar da bulunuyor. Bundan dolayı devlet açıklama yapmayı gerekli buluyor. En som çalışmaya göre devlet vatandaşaiçinperiyodik olarak ödeme yapmaya hazırlanıyor Bu vatandaşlar yaşlılar ve engelliler olacak. Yaşlıların ve engellilerinpandemiden dolayı iş kollarıoldukça daraldı. Özellikle 65 yaş ve üzeri kişilerin sokağa çıkamama durumu olduğundan bu kişilerin iş bulma ihtimalleri sıfıra yaklaşmış durumda. Devlet bunun önüne geçerek her iki kesime de aylı ödeme yapacağını belirtti.

Engelliler Daha Şanslı

Ödemeler için yaşlılara ve engellilere ayrı ayrı kurallar getirildi. Yaşlılar için bu kurallardan ilki 65 yaş ve üzeri olmak olarak açıklandı. Başvuruyaptığı esnada vatandaşa 65 yaşının içindeysebaşvurusu geçerli sayılacak. Başvurudaki yaşı vatandaşın gerçek yaşı olarak sayılacak. Buna ek olarak devlet hiçbir özel hakkında yaralanmaması gerekiyor. Uzun zamandır tartışma konusu olan emeklilerin yaşlılık aylığı alma konusu açıklığa kavuşturulmuş oldu. Buna göre emekliler de devletin bu desteğinden mahrum kalacak. Türkiye CumhuriyetiVatandaşı olmak da önemli bir diğer kıstas oldu. Engelli vatandaşlar ise ya şartına takılmayacak Ancak doktor raporu alınması çok önemli olacak. Doktorraporuna göre %40 ve üzeri engel durumu vatandaşlara ödeme yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP