DOLAR

32,5917

0.36%
EURO

34,8511

0.32%
ALTIN(gr)

2.491,98

0,32%
BİST 100

%
Bankanın Dosya Masrafı Kesintisini Geri Aldı

Bankanın Dosya Masrafı Kesintisini Geri Aldı

Bankanın aldığı dosya masrafına itiraz eden adam haklı bulundu ve kesilen ücreti geri aldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Bankanın Dosya Masrafı Kesintisini Geri Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ta bir tüketici bankanın dosya masrafı üzerinden aldığı faiz tutarına itiraz etti. Olay Kahramanmaraş’ta yaşandı. onikişubat ilçe Tüketici Hakem Heyeti bankanın almış olduğu dosya masrafı üzerinden Faik Sönmez tüketiciye geri verilmesini kararlaştırdı.

Kahramanmaraş’ta tüketicinin başvurusunu değerlendiren onikişubat ilçe tüketici hakem heyeti banka dosya masrafı üzerinden almış olduğu tutarını tüketiciye iade edilmesine karar verdi. Ev almak için bankadan kredi çeken bir vatandaş bir süre sonra kredinin dosya masrafı masrafını Kendisine iade talep edilmesi için başvuruda bulundu. Avukatı Duran Karademir ile kredi Evde incelemeye başlayan vatandaş iade edilen dosya masrafından 10 yıllık faiz tutarı alındığını fark etti. Avukat aracılığıyla kredi masrafını faizi konusunda 12 Şubat ilçe tüketici hakem heyetine müracaat eden vatandaş haklı bulundu.

“Avukat Duran Karademir yapmış olduğu açıklamada bazı bankaların yasal olmayan yollarla dosya masrafı kestiğini söyledi. Banka kendisinin de haksız bir şekilde kesinti yaptığını biliyor. Ancak bunu çok sayıda vatandaş fark etmiyor. Kredi kullanan vatandaşlarımızı son derece ilgilendiren bir konu krediler büyük olunca bu tarz durumların gözden kaçmasını normal olur ancak biz müvekkilim ile beraber oturup bunu inceledik ve fark ettik hemen hakem heyetine başvurduk ve sonuç olumlu oldu bankada itiraz etmedi.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP