43 Yaşında Emekli Olmak Artık Mümkün! Erken Emeklilik İçin Flaş Gelişme!

43 Yaşında Emekli Olmak Artık Mümkün! Erken Emeklilik İçin Flaş Gelişme!

ABONE OL
13 Ocak 2023 08:56
43 Yaşında Emekli Olmak Artık Mümkün! Erken Emeklilik İçin Flaş Gelişme!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilik yaş hesaplaması ve erken emekli olma konuları gündemi en çok meşgul eden iki konu. Özellikle yeni düzenlemeler ışığında yapılan hesaplamalarla siz de 43 yaşında emekli olabilirsiniz. Emekli olmak için temel kriterler SGK tarafından belirlenmiştir. İşte detaylar..

Buna göre prim gün sayısı, yaş, sigortalı olarak işe başlama tarihi göz önüne alınarak emeklilik yaşınız belirlenmektedir. Senaryolar değişik olsa da hesaplama aynı olduğundan ortaya çıkan yaş emekli olacağınız yaştır ve doğrudur. Bu bilgilere ek olarak doğum tarihinin de bilinmesi bu konuda doğru bilgi almanızda size yardımcı olacak. SGK yaptığı düzenlemelerle emeklilik yaşında epeyi düzenlemelere gitti.

1999 tarihine kadar erkek çalışan 43 yaşında emekli olabilirken 1999’da sonra bu yaş 60’a yükseldi. Erken emeklilik için gereken koşullar ise 5.000 prim günün doldurmuş olmak ve 55 yaşının altında olmamaktır. Eğer 55 yaşının altında iseniz 25 yıllık sigortalı çalışanı olmanız şartıyla 5000 prim gün sayısına ilaveten ödemeniz gereken ücretler vardır. Bunlar, 5000 prim gün sayısı ile ölüm, maluliyet ve yaşlılık sigortaları olarak belirtilmektedir.

Erken Emeklilikte Yıl Önemli

Yapılan düzenlemeler ışığında hangi tarihte sigortalı başladığınızı biliyor ve gerekli ödemeleri yaptığınız düşünüyorsanız 43 yaşında emekli olmanız mümkündür. Ancak sigortanız 08.09.1999 tarihinden sonra başladıysa burada işler değişecektir. 60 yaşını doldurmuş iseniz 7000 prim gününü doldurma şartı aranmaktadır. 08.09.1999 tarihinden sonrası için sigortalı çalışma şartı ortadan kaldırılmıştır. Sadece 60 yaş ve 7 bin prim gün sayısı emekliliğiniz için yeterlidir. Bu şartları sağlıyorsanız emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP