Fiili Hizmet Süresi Zammından Kimler Yararlanır?

Fiili Hizmet Süresi Zammından Kimler Yararlanır?

ABONE OL
12 Ocak 2023 22:08
Fiili Hizmet Süresi Zammından Kimler Yararlanır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıpranma payı olarak da açıklanan ve fiili hizmet süresi zammından kimler yararlanır sorusu da merak edilmektedir. Buna bağlı olarak da açıklanabilir durumlar üzerinden fiili hizmet süre zammı hakkında da bilgi almak isteyenlere de sunulması da önemlidir. Aynı zamanda burada kişilerin de aynı zamanda riskli işler üzerinden de çalışmaları durumunda da aynı zamanda da yıllık olarak belli bir miktar prim eklenmesi de gerekmektedir.

Kurşun ve Arsenik İçerikli Mesleklerde Fiili Hizmet Zammı

Kurşun ya da arsenikle çalışılan işler için de aynı zamanda fiili hizmet zammı, 60 gün süresi boyunca verilecektir. Burada aynı zamanda sunulan gün sayısı, çalışanların da aynı zamanda emeklilik prim günü sayılarından düşürülmektedir. Ayrıca bu kapsamda aşağıda yer alan alanlarda görev alanlar, fiili hizmet zammından da yararlanabilmektedir.

– Kurşun üzerinde üretilen galenit de aynı zamanda serüzit, anglezit gibi cevherlerin çıkarılması üzerinden de görev alan madenciler de aynı zamanda bu yasadan yararlanabilecektir.

– Kurşunlu madde üretiminde çalışan kişiler de aynı zamanda burada bulunan kül, maden köpüğü, kurşun fırın kumu, üstübeç ve benzeri maddelerden yapılan üretimlerde görev alanlar da bu fiili hizmet zammından yararlanabilmektedir.

– Burada aynı zamanda da antimuan, kalay, bronz ve benzeri maddelerde çalışanlar, kurşun alaşımında görev alan için prim gün sayısını da arttırmaktadır.

– Bunların yanı sıra kurşun izabe fırınlarının da teksif odalarında birikmiş olan kuru tozlarla ilgili işlerde çalışan kişiler için de eklenecek prim günü sayıları aynı zamanda da 90 gün olarak belirlenmiştir.

Cam Fabrika Atölyelerinde Fiili Hizmet Zammı

Aynı zamanda cam fabrika atölyelerinde çalışanlar için fiili hizmet zammı da merak edilmektedir. Burada aynı zamanda da cam fabrikaları üzerinden de fiili hizmet zam miktarı da aynı zamadna 60 gün olarak uygulanmaktadır. Bu kapsamda fiili hizmet zammından da alınabilecek durumlar da meslek gruplarına göre değişiklik göstermektedir.

Aynı zamanda fiili hizmet süresi zammından kimler yararlanabilir sorusuna bağlı olarak da bu durumlara da bağlı olarak karşımıza çıkmaktadır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP