DOLAR

32,3484

0.26%
EURO

35,0837

-0.15%
ALTIN(gr)

2.308,90

1,39%
BİST 100

%
Emeklinin Yüzünü Güldürecek Haber Geldi! Emekli Maaşı Yükseliyor Mu?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emeklinin Yüzünü Güldürecek Haber Geldi! Emekli Maaşı Yükseliyor Mu?

Emeklinin Yüzünü Güldürecek Haber Geldi! Emekli Maaşı Yükseliyor Mu?

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını dönemi emeklilerin ekonomisi olumsuz yönde etkilendi, emekli vatandaşlar maaşlarına yönelik araştırmalar yapıyor. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Emeklinin Yüzünü Güldürecek Haber Geldi! Emekli Maaşı Yükseliyor Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya üzerindeki yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını emekli vatandaşların ekonomisini olumsuz yönde etkiledi, vatandaşların aklına maaşlarını nasıl yükseltebilecekleri sorusu düştü. İşte emekli maaşınızı arttırmanın yolları:

  • Doğum yapan kadın çalışan
  • Askerlik yapan erkek çalışan
  • Yurtdışında bulunan çalışan

Yukarıdaki şartlar bulunduğu durumlarda borçlanma hakkımız bulunmakta. Emekli adayların bütçesi yeterliyse tavandan borçlanma yapma imkanı bulunmakta. Eğer borçlanmama tüyosuna uyulabilirse emekli adaylarının maaşlarında %70’lik bir artış görülebilir. Vatandaş 10 yıl daha çalışırlarsa %10’luk bir artış yaşanır. Kendinize uygun avantajlı bir sigorta seçmeniz durumunda maaşınızda artış yaşarsınız. 4A SSK sigortalıları, 4B BAĞ-KUR sigorta biçimleri arasından SSK sigortalısı olmak en avantajlı emekli olma şeklidir. Bu nedenle Bağ-kur’lular SSK’ya geçiş yapmakta. 2000 yıl öncesi BAĞ-KUR’lu vatandaş SSK’ye geçerse vatandaşın emekli maaşında %15-%20 oranında bir artış meydana gelir.

Hizmet Tespit Davası Açma Hakkınız Var

İşverenin çalışanına sigorta bağlamaması ya da geç bağlaması

İşverenin çalışanın kazancını tam miktarıyla SGK’ye bildirmemesi

Yukarıdaki unsurların çalışan vatandaşa uygulanması halinde vatandaş hizmet tespit davası açılabilir. Bu şekilde haksızlığa uğrayan vatandaş hizmet tespit davası açılarak emekli maaşınızı yükseltebilirsiniz.

Ek İş Emekli Maaşını Arttırır!

Ek işle alınan sigortanın gereksiz olduğu düşünülmektedir, ek iş için belirlenen ücret için prim ödemesi yapılması durumunda SGK’ye bildirilen ücret artar ve emekli maaşınızda yükselme olur.

SGK’yi Bilgilendirmeyi Unutmayın!

Ek iş yaparak maaşınızı yükseltecekseniz SGK’yi kesinlikle bilgilendirmelisiniz, çalışan vatandaşın maaşı 2000 TL ise ek işten maaş ücreti 1000 TL ise, emekli maaşınızda %50 oranında yükseliş görülmekte. SGK’yi bilgilendirmemeniz durumunda maaşınızda yükselme yaşanmaz.

Maaşınızı Bordroya Yansıtın!

Çalışan vatandaş maaşlarının gerçek şekilde bordroya yansımasına dikkat etmelisiniz, çalışan vatandaşlar; kira yardımı, ikram ve prim gibi ücretler de alıyorsa bu ücretlerin de bordroya eklenmesine dikkat etmelisiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP