DOLAR

32,3781

0.18%
EURO

35,0251

-0.19%
ALTIN(gr)

2.324,71

0,24%
BİST 100

%
Okullar Tatil Edildi mi? 27 Eylül Okullar Tatil mi? Valilik Açıklama Yaptı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Okullar Tatil Edildi mi? 27 Eylül Okullar Tatil mi? Valilik Açıklama Yaptı

Okullar Tatil Edildi mi? 27 Eylül Okullar Tatil mi? Valilik Açıklama Yaptı

Yarın okullar tatil mi? Bugün İstanbul ve çevresinde yaşanan deprem sonrası öğrenci velileri bu sorunun cevabını aramaya başladı. Peki okullar yarın tatil edildi mi valilik kararı açıklandı mı? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:22
Okullar Tatil Edildi mi? 27 Eylül Okullar Tatil mi? Valilik Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün İstanbul ve çevresinde hissedilen 5,8 büyüklüğünde deprem ve sonrasında devam eden artçılar büyük panik yaşanmasına sebep oldu. Kandilli rasathanesi depremin Silivri açıklarında Marmara Denizinde ve 6.00 büyüklüğünde olduğunu açıklarken AFAD depremin şiddetini 5.8 olarak açıkladı.

Özellikle İstanbul ve çevresinde şiddetli hissedilen deprem yaklaşık 15 saniye sürdü. İlk belirlemelere göre ölü yada yaralı olmazken büyük bir yıkıma yol açmadığı belirtildi.

Okullar Tatil Edildi!

İstanbul Valiliği yaşanan deprem sonrası İstanbul’da eğitim ve öğretime yarım gün ara verildiğini açıkladı. Okullarda bulunan öğrenciler okul bahçesine toplanarak ailelerine teslim edildi. İstanbul Valiliği 27 Eylül Cuma günü okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili hasar tespit çalışmalarının ardından akşam saatlerinde yeniden bir açıklama yapılması bekleniyor.

Deprem Anında Neler Yapmak Gerekiyor?

Olsı bir deprem anında evimizde yakalanmamız durumunda, panik yapmamalı endişeye kapılmamalı ve mümkün olduğunca sakin davranmalıyız. Kapı ve pencerelerden uzak durmalı delici ve kesici ve sivri aletlerden uzak durmalıyız. yıkılacak dökülecek ev eşyalarından uzak durmalı ve kendimizi güvene alacak kapı altı masa altı gibi olası yıkılma anında yaşam alanı sağlayacak eşyaların yanında doğum pozisyonunda olmalıyız. Deprem anının geçmesi halinde elektrikli aletleri kapatarak ve gaz gibi yanıcı makinelerin gazı kapatmalı oldukça hızlı bir şekilde merdivenleri kullanarak dışarı çıkmalı ve açık alanlarda beklemeliyiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP