DOLAR

32,4709

-0.06%
EURO

34,7020

-0.79%
ALTIN(gr)

2.436,99

0,05%
BİST 100

%
2 Zam Müjdesi TİS’ten Geldi İşte Beklenen Açıklama

2 Zam Müjdesi TİS’ten Geldi İşte Beklenen Açıklama

2020 TİS görüşmelerinde birçok konu masaya yatırılmayı bekliyor. TİS birçok konuyu dosyalar halinde ilgili mercilere iletmek için hazırlıkları tamamlamış durumda. Taleplerin bu şekilde doğrudan iletiliyor olması işçiler için ilk olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
2 Zam Müjdesi TİS’ten Geldi İşte Beklenen Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle zamlar konusunda yaşanan ertelemeler taşeron işçileri tedirgin ediyor. Pandemiden kaynaklı ertelenmelerin yaşandığı toplantılar gerçekleşseydi zamlar daha erken verilecekti. Ancak yapılan açıklamaya göre en yakın tarihte toplantılar başlayacak. Ve toplantı gündem maddelerine zam başta olmak üzere, kadroya alım ve tayin meseleleri alınacak. İlk etapta hızlı şekilde bunlar konuşularak çözülecek. Başta TİS olmak üzere diğer sendikaların da gözü toplantı sonucu çıkacak zam oranında. Zam oranlarına ek olarak yüzdelik düzenleme işleminin de onaylanması bekleniyor. Eğer görüşmede zam ve yüzdelik dilimde mutabık kalınırsa yüksek meblağda maaş asgari ücretliye ödenecek.

Görüşmelerde İşçiler de Konuşacak

Bu toplantılarla mali haklar kadar sosyal haklarda görüşmeye sunulacak. Görüş bildirilirken işçinin fiilen söz alıp fikir beyan etmesi sağlanacak. Amaç sorunun birebirde muhatabıyla görüşülüp durumu onlarla analiz etmek. Verilecek olan kararların işçi sınıfına uyması bu şekilde mümkün. Geçmiş yıllarda özellikle zam konusunda yeni bir mevzuat oluşturulmuş ancak mevzuat çok uygulanmamıştı. Toplantılarla beraber geçmişe dönük olan alacakların da ödenmesi yönünde baskı oluşturulacağı düşünülüyor. Oran olarak net bir şe denmese bile 6 ay + 6 ay olacak şekilde bir zamanlama öngörülüyor. İlk 6 aylık dilimde %4 zam uygulanacak 2. 6 ayda ise bu zamlı maaş üzerinden %4’lük bir zam uygulanacak. Yüzdelik dilim düzenlemesi ile zam oranı daha anlamlı olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP