DOLAR

32,4810

-0.07%
EURO

34,8661

0.02%
ALTIN(gr)

2.418,76

-0,12%
BİST 100

%
Girişimcilere Türk Telekom’dan Büyük Destek!

Girişimcilere Türk Telekom’dan Büyük Destek!

PİLOT programı kapsamında Türk Telekom 8. Dönemini tamamladı, bugüne kadar girişimcilere 5 milyon Tl’den fazla nakit desteğinde bulunduğunu açıkladı. PİLOT uygulama kapsamında 2013’ten bu yana 73 girişim mezunu oldu ve 30’u yatırım almış oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Girişimcilere Türk Telekom’dan Büyük Destek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Telekom Türkiye’nin en köklü ve önemli telekominikasyon şirketlerinden biridir. Türkiye’de özel sektör tarafından yürütülen ilk girişim hızlandırma programlarından olan PİLOT bu yıl sekisiznci dönemini başarıyla tamamladı. Bu kapsamda 8 girişimcinin mezuniyeti çevrimiçi PİLOT Demo Day etkinliğinde 25 Kasım’da gerçekleşti. Girişimcilerin her birine 150 bin Tl nakit desteği de verildi.

Etkinliğin Açılışında Türk Telekom Ceo’su Konuşma Yaptı

Türk Telekom Ceo’su Ümit Önal, “Bundan 7 sene önce ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini büyütmek, sektörümüze değerli paydaşlar kazandırmak ve ekonomiye katkı sağlamak hedefi ile yola çıktık. Sektörün öncüsü olarak, tüm bilgi birikimimiz ve finansal desteğimizle, girişimleri hızlandırırken teknoloji ihraç eden bir ülke konumuna ulaşmaya odaklandık” açıklamasında bulundu.

Önal şu sözlerle devam etti, “Bugüne kadar 73 girişimi mezun ettik, bunlardan 30’u yatırım alarak yenilikçi iş fikirlerini daha da büyüttü. Mezun olan girişimlerden sadece geçen yıl 350 kişiye istihdam sağlandı, 41 milyon lira ciro elde edildi. Şirket olarak kurumsal girişim sermayesi şirketimiz TT Ventures üzerinden, PİLOT mezunları da dahil olmak üzere,4 girişime yatırım yaptık. PİLOT mezunu girişimlere toplamda 5 milyon TL’yi aşkın nakit desteği sağladık, yatırımlarımızı daha da artıracağız”.

Buda demek oluyor ki, Türk Telekom girişimcilere olan desteğini arttırarak göstermeye devam edecek. Ülkemizde girişimciliğin desteklenmesi ekonomi açısından oldukça önemlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP