SGK Prim Borcu Olanlara Yapılandırma ve Taksitlendirme İmkanı

SGK Prim Borcu Olanlara Yapılandırma ve Taksitlendirme İmkanı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) son bir yıl içerisinde borcunu ödeyemeyenlere yapılandırma imkanı sundu. Çalışma Bakanı Selçuk tarafından detaylarının açıklandığı yeni taksitlendirme imkanına ilişkin yapılan açıklamada, “uyumlu” mükellefin son bir yıl içindeki borcunun 3 yıla kadar tecil edilmesine veya taksitlendirilmesine dair detaylar yer aldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
SGK Prim Borcu Olanlara Yapılandırma ve Taksitlendirme İmkanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından detayları açıklanan 100 günlük eylem plan ile işverenlere kolaylık sağlanması amacıyla uyumlu işveren düzenlemesi hayata geçirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından detayları kamuoyu ile paylaşılan bu düzenleme kapsamında; SGK prim borcu bulunan işverenlerin prim borcu yapılandırmalarına dair ayrıntılarda belirlendi. İşte detaylar,

SGK PRİM BORCU OLAN İŞVERENLERE YAPILANDIRMA HAKKI

Çalışma Bakanı Selçuk düzenlemeye ile iyi niyetli ve yükümlülüklerini yerine getirmesi karşın elde olmayan nedenlerle bazen primlerini süresinde ödeyemeyen işverenlere sağlanan kolaylıklar olduğunu ifade etti. Bu kolaylıklardan faydalanmak adına uyumlu işveren tespitinin yapılacağını bildiren Bakan Selçuk, Bu tespitin SGK tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Selçuk tespit konusunda talep edilen şartlara dair açıklamasında ise, “Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle yıllık gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olanlardan; başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıldır prim ödeme yükümlüsü olmak, Başvuru tarihinden geriye doğru 3 yıla ait aylık prim ve hizmet belgelerini veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini süresinde vermiş ancak borç ödemede hüsnüniyet sahibi olmak, Buna rağmen son 1 yıl içerisinde borçlarını ödeyememiş olmak.” ifadelerini kullandı.

60 AYA VARAN TAKSİTLENDİRME YAPILABİLECEK

Uyumlu işveren kapsamına giren işverenlerin prim borçları ile ilgili yapılandırma hakkı tanınacağını müjdeleyen Zehra Zümrüt Selçuk, “Uyumlu işverenlerimiz aylık taksitler halinde prim borçlarını ödeyebilecek, 60 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek” ifadelerini kullandı.

Aylık taksitler halinde yapılacak ödemelerde yıllık yüzde 22 olan tecil faizi çok zor durum derecesine bağlı olarak yüzde 1,1 ila yüzde16,5 arasında değişen oranlarda yeniden belirlenecek. Ayrıca işverenlere sağlanan bir diğer kolaylık ise 500 bin TL’ye kadar olan borçlarda teminat aranmayacak. 500 bin TL’yi aşan kısım için ise yüzde 25’i oranında teminat alınarak 60 aya kadar tecil ve taksitlendirme yapılabilecek.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP