DOLAR

32,5308

-0.04%
EURO

35,0033

0.45%
ALTIN(gr)

2.435,52

0,52%
BİST 100

%
Bakan Selçuk’tan Açıklama, Gençler Geleceğin 25 Mesleği İçin Hazırlanıyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bakan Selçuk’tan Açıklama, Gençler Geleceğin 25 Mesleği İçin Hazırlanıyor

Bakan Selçuk’tan Açıklama, Gençler Geleceğin 25 Mesleği İçin Hazırlanıyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gençleri geleceğe daha iyi bir şekilde hazırlamak adına meslek kursları hazırladıklarını açıkladı.  İşte geleceğin mesleği olarak görülen 25 meslek ve kursları. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Bakan Selçuk’tan Açıklama, Gençler Geleceğin 25 Mesleği İçin Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Selçuk gençleri yetiştirmek adına geleceğin mesleği olarak görülen 25 meslek üzerinden kurs ve programların başlayacağını açıkladı. Bu kapsamda siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanlığı, mobil yazılım geliştirme uzmanlığı, endüstriyel robot programcısı gibi meslekler için eğitimler verileceği kaydedildi.

Gençlere yönelik olarak verilen kurs ve programların neredeyse tamamı teknoloji ile alakalıdır, gelecekte her şeyin robotik sistemlere dönüşeceği düşünülürse kursların mesleki açıdan oldukça kapsamlı olduğu görünüyor. Milli Teknoloji Hamlesi’nin gerektirdiği nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak adına çalışmalara başlandığı belirtildi.

Teknolojik Dönüşüme Tam Destek

Kurs ve programlar sayesinde gençlerin teknolojik dönüşüme tam destek vermesi planlanıyor. Bu kapsamda düzenlenecek Mesleki Eğitim Kursları ve İşbaşı Eğitim Programlarından en az 10 bin kişinin yararlanması planlanıyor. Ayrıca geleceğin mesleklerinde nitelikli işgücünün de artması açısından Beceri Envanteri Projesi ile güçlü bir eşleştirme sağlanması hedefleniyor. Bu sayede meslek bazında yapılacak iş analizleri de beceri ve nitelik ihtiyaçlarına dair veri tabanının oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Bu kapsamda verilen eğitimlerin 2015 yılından beri devam ettiği biliniyor. Bilişim sektöründe yaklaşık 80 bini aşkın kişinin Mesleki Eğitim Kurslarına ve İşbaşı Eğitim Programlarına katıldığını açıklana Bakan Selçuk “Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme Projemiz kapsamında düzenlenen özel nitelikli kurslarda ise bugüne kadar yaklaşık 8 bin kişiye eğitim verdik” sözlerini de ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP