DOLAR

32,5743

0.26%
EURO

34,9786

-0.01%
ALTIN(gr)

2.458,64

0,93%
BİST 100

%
Devlet Destekleri Sınır Tanımıyor Bu Ödemeden Herkes Faydalanacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet Destekleri Sınır Tanımıyor Bu Ödemeden Herkes Faydalanacak

Devlet Destekleri Sınır Tanımıyor Bu Ödemeden Herkes Faydalanacak

Devlet dönem dönem belli kesimler için ödeme planı oluştursa da yeni çalışma biraz farklı oldu. Yapılacak ödemeden herkes faydalanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Devlet Destekleri Sınır Tanımıyor Bu Ödemeden Herkes Faydalanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumun belli kesimlerine yapılan ödemeler vatandaşı memnun etse de süreklilik açısında sorun oluyordu. Devlet yeni ödeme şekliyle bu sıkıntıyı ortadan kaldırdı. Açıklamaya göre başvuru formunu dolduran her vatandaş destek ödemelerinde yaralanabilecek. Ödemeler sabit bir tutar şeklinden ilerlemeyecek. Farklı kalemlerde oluşturulan ödemeler için vatandaşın doğru bilgi vermesi istenecek. Kadınlar ve yaşlılar için ödeneğin fazla ayrıldığını belirten yetkilikler başvuruların vaktinde tamamlanmasını talep ediyor. Ödeme listesinin başında yeni bir devlet desteği olan SSPE hastalığı ve Tüberkuloz geliyor. Uzun zamandır çalışmaları devam ediyordu. Aylık 1460 TL ödeme yapılması planlanırken bu ödeme için başvuru şartı da oluşturuldu. Mevcut hastalık muhakkak doktor raporuyla belgelenmeli.

Çoklu Doğum Ödemesi İçin Başvurular Çığ Gibi

Yeni yapılacak ödemelerden bir tanesi de çoklu doğum ödemesi. Daha önceden çocukların sayısına ve durumuna göre doğum parası veriliyordu. Aynı ödeme devam edecek ancak çoklu doğum ödemesi bundan biraz farklı olacak. Yaşları 0 al 2 yaş arasında değişen çocukları olan aileler başvuruda bulundukları taktirde ödemeden yararlanabilecek. Yapılacak ödeme sabit ve 150 TL olarak belirlendi. Haneye giren gelir kişi başı 701 TL’nin altında olan tüm aileler başvuruda bulunabilir. Yaşlılık aylığı da yapılacak bir diğer ödemeden. Buna göre 65 yaş üstü vatandaşların aylık alması bekleniyor. Devletten daha önce maaş almayan vatandaşların bu ödemden yararlanacağı açıklandı. Bu maaşa ve ödemelere emekli aylıkları da dahil edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP