DOLAR

32,5708

0.25%
EURO

34,8120

0.1%
ALTIN(gr)

2.490,17

0,25%
BİST 100

%
Engelli ve Yaşlılar İçin Yeni Ödeme Planı Oluşturuldu Ödemeler Hemen Başlayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Engelli ve Yaşlılar İçin Yeni Ödeme Planı Oluşturuldu Ödemeler Hemen Başlayacak

Engelli ve Yaşlılar İçin Yeni Ödeme Planı Oluşturuldu Ödemeler Hemen Başlayacak

Pandemiden dolayı en çok mağdur olan kesim hiç şüphesi engelliler ve yaşlılar oldu. Devlet de bu mağduriyetin önüne geçmek için yeni bir destek paketi oluşturulmasının kararını aldı. Buna göre engeli ve yaşlılara yönelik 1460 TL ödeme söz konusu olacak. Ödemelerin bekletilmeden yapılması içinseçalışmalara hız verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Engelli ve Yaşlılar İçin Yeni Ödeme Planı Oluşturuldu Ödemeler Hemen Başlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evde bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlılar için bakım ücretleri kapsamında verilecek ödeme ile birçok vatandaş rahat bir nefes alacak. Bakımları titiz şekilde gerçekleşecekken ayrıca maddi anlamda da zorluk yaşanmayacak Evde bakım ödemeleri başlığında verilecek ödemeler için başvurular en kısa zamanda başlayacak. İlgili olan vatandaşların süreci çok iyi takip etmesi gerekmektedir. Başvurular bittikten sonra ek başvuru süresi tanınmayacak. Her ay düzenli şekilde ödeme yapılması planlanırken süreci pandemi şekillendirecek.

Ağır Engelli Raporu Hastanelerden Temin Edilebilir

Ödemelerin günü ise herkes için ortak olmayacak. İl bazımda sınıflandırmalar mevcut olacak. Her ilin farklı günlerde ödeme alması bekleniyor. Bunun bilgisi ise E Devlette vatandaşa sunulmuş olacak. Başvurularında takibi E Devletten yapılabilecek. Evde bakım ödemesi almak isteyen vatandaşların birkaç şartı sağlaması da istenecek. Buna göre belirlenecek maddi gelir şartına uymak, kişilerin bakıma muhtaç olması ve kişilerin ağır engelli olduklarına dair belgelerinin bulunması istenecek. Şartları sağlayan vatandaşlar gerekli birimlere başvurularını gerçekleştirecek. Başvurulara ait detaylar ilerleyen zamanlarda vatandaşla paylaşılacak. Bakım aylıkları ise dönem dönem değişsede bu dönem için zamlı olması öngörülüyor. Planlanan ödeme tutarı ise 1544 TL olarak açılandı. Ekonomik verile ile değişmesi ise mümkün olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP