DOLAR

32,4689

-0.06%
EURO

34,7325

-0.7%
ALTIN(gr)

2.434,75

-0,05%
BİST 100

%
SGK’dan Erken Emeklilik Müjdesi!

SGK’dan Erken Emeklilik Müjdesi!

SGK’dan vatandaşın yüzünü güldürecek harika bir haber geldi, artık 3600 prim ödemesi ile 49 yaşında emekli olabileceksiniz. Yıpranma payı sayesinde erkenden emekli olabileceksiniz, bu haber en çok yaş sınırına takılanları sevindiriyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
SGK’dan Erken Emeklilik Müjdesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaş tarafından en çok merak edilen konulardan biri emeklilik yaşı ve yıpranma payı oluyor, yararlanabilmek için konulan şartlar sonunda açıklandı. Ağır ve tehlikeli iş gurubunda çalışanlar ne kadar çalışırsa o kadar yararlanabilecekler, ancak fiili hizmet süreleri 5 yılı geçmeyecek. En çok merak edilen konulardan biri emeklilik yaşı hesaplama ve sorgulamadır. Çalışanlar ne zaman emekli olacağını düşünüp durur ve doğru yaşı hesaplamaya çalışır. Uzun zamandır mecliste görüşülen konuyla beraber yavaş yavaş açıklamalar gelmeye başladı, bu açıklamalara bakılırsa erken emekli olma hayal olmaktan çıkıyor.

Yıpranma Payı ile Erken Emeklilik Fırsatı Geliyor

Çıkan yeni yasalar neticesinde ağır ve yıpratıcı işlerde çalışan kişiler yıpranma payı sayesinde erken yaşta emekli olabilecek. 18 meslek için gösterilen yıpranma payı artık 45 iş koluna çıkarıldı. Buna örnek olarak, günümüzde maden işçileri yıpranma payı sayesinde 43 yaşında emekli olabilmekte. Peki başka kimler 43 yaşında emekli olabilecek?

90 gün ek prim alan meslekler;

  • Cıva üretim şefi
  • Demir ve çelik fabrikaları
  • Asit üretimi yapan fabrikalar
  • Radyoaktif işler
  • Türk Silahlı Kuvvetleri
  • Basın ve gazetecilik işleri
  • Emniyet-Polis-Mit çalışanları

Şeklinde devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP