DOLAR

32,5284

0.24%
EURO

34,8513

0.35%
ALTIN(gr)

2.487,62

1,04%
BİST 100

%
Bu Kente Taşınana Araba ve Ev Ücretsiz Verilecek

Bu Kente Taşınana Araba ve Ev Ücretsiz Verilecek

Nüfus göçü ülkelerin başlıca mücadele verdikleri sorunlardan biri halini almış durumda. Her ülke de bu sorunu çözmek adına farklı farklı uygulamalar mevcut. İşte nüfus göçünü önlemek adına verilen destekler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Bu Kente Taşınana Araba ve Ev Ücretsiz Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demografik yapının düzensiz şekilde bozulmasından dolayı hükümetler dengelemek adına farklı önlemler almaya, boşalan yerlerin dolması için çeşitli teşvik kampanyaları düzenlemeye başladılar.

Ülkemizde ve dünyanın farklı ülkelerinde farklı uygulamalar göze çarpmakta.

Hem dünyada hem de ülkemizde verilen desteklerden örnekler.

Taşradan büyük şehirlere göçün oranı yüzde 23’lere ulaşırken, belediyeler göçün önlenmesi için hükümetten gerekli önlemleri almasını istediler.

Belediyelerin alınmasını istedikleri önlemler arasında küçük taşra şehirleri ve kasabalardaki vergilerin ya tam kaldırılması ya da düşürülmesi gibi talepler var.

Jylland yarım adasının kuzeyindeki Trekroner Belediyesi ise hükümetin önlem almasını beklemeden ilginç bur uygulamaya başladı.

Belediye, düzenlediği tanıtım fuarında dışarıdan çocuklu ailelerin Trekronor’e göç etmeleri durumunda ilk iki aileden 4 ay süre ile ev kirası alınmayacağını ve bir araç verileceğini açıkladı.

Şehirdeki alilerden oluşan yönetim kurulu ve belediye, şehirdeki firmaların sponsorluğu ile Trekroner’e taşınarak yaşamı denemek isteyen ilk iki aileye 4 ay süre ile 100 metre büyüklüğünde bir villa, otombil, ücretsiz çocuk yuvası veya boş zamanları geçirme kulübü, ücretsiz bahçe yardımı, şehrin marketinden ücretsiz alışveriş servisi, tüm spor tesislerinden ücretsiz yararlanma vaat etti.

Şehir Halkı Yönetim Kurulundan Anne Nöhr Ringgren, Trekroner okulunun öğrenci azlığı nedeniyle kapanma tehlikesi geçirdiğini belirterek “Her şeyden önce şehrimize çocuklu ailelerin göç etmeleri için 4 aylık bir deneme süresinde tüm masraflarını karşılama kararı aldık. Ev ve arabalar hazır. Müracaatta bulunan ilk iki aileye bu imkanları tanıyacağız. Bakalım yararı olacak mı? Bizim bir atasözümüz vardır “iyi insan taşrada yetişir”. Trekroner bölgesi ticaret hayatı ve tabiatı ile tam yaşanacak bir bölge. İnsanların buruya gelerek bu imkandan yararlanmaları durumunda kalıcı olarak yaşayacaklarına inanıyoruz” dedi.

Talihli ailelere yapılacak yardımın 35 bin kron (yaklaşık 5 bin Euro) değerinde olduğu ve müracaat için bir form doldurulmasının yeterli olacağı bildirildi.

Türkiye’de Şehirden Köye Geçeceklere Verilen Destekler Neler?

Tarım ve Orman Bakanlığının destek sağladığı “Genç Çiftçi Projesi”, “300 Koyun Projesi” gibi tarım ve hayvancılık alanındaki birçok proje, kentten köye dönüşü cazip hale getiriyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye’de belde ve köylerde yaşamayı tercih edenlerin sayısında artış görülüyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2017’de 6 milyon 49 bin 393 olan köy ve beldelerde ikamet eden nüfus, 2018’de 6 milyon 337 bin 385’e yükseldi.

Tarım ve hayvancılık sektörlerine yönelik destek ve hibeler kentten köye dönüşü hızlandırırken tarım sektöründe istihdama da katkı sağlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının kırsal kalkınma desteklerinden, “Genç Çiftçi Projesi”, “300 Koyun Projesi”, “Düve Desteği Projesi” gibi birçok proje ve uygulama, köyden kente göçü tersine çevirmeye katkıda bulunuyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun da tarım, hayvancılık, gıda, balıkçılık alanlarında faaliyet gösteren işletmelere, üreticilere, kooperatiflere ve üretici birliklerine programları aracılığıyla finansman desteği sağlamaya devam ediyor. Bu destekler de çiftçilerin kente göç etmesini engelleyerek mevcut işletmelerine değer katmalarına yardımcı oluyor.

Kalkınma Planı’nda da Öncelikli Konu

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 2019-2023 dönemini kapsayan On Birinci Kalkınma Planı’nda da tarım ve hayvancılık sektörü ile kırsal kalkınmaya yönelik hedeflere yer veriliyor.

Plana göre, tarım öncelikli gelişme alanları içerisinde yer alacak ve tarımsal desteklerin etki analizi yapılarak etkinliği artırılacak.

Damızlık materyal ihtiyacının yurt içinden karşılanması amacıyla hastalıktan ari, Soy Kütüğü Bilgi Sistemine kayıtlı işletmeler ve damızlık düve yetiştiriciliği merkezlerinden yapılan alımlar desteklenecek.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde anaç hayvan sayısının artırılması ile kırmızı et üretimindeki küçükbaş payının yükseltilmesi amacıyla “Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği Projesi” kapsamında yılı içerisinde doğup damızlık olarak kullanılmak üzere sürüye katılan her dişi kuzu ve oğlağa ilave destek verilecek.

Küçük aile işletmelerinin büyükbaş hayvancılıkta 10, küçükbaş hayvancılıkta 300 hayvan kapasitesine ulaştırılmasını teminen barınakların modernizasyonu ve genişletilmesi, hayvan, alet ve ekipman alımı desteklenecek.

Yeni potansiyel su ürünleri yetiştiricilik alanları belirlenerek girişimcilerin kullanımına açılacak, çeşitli devlet destekleri ile üretim teşvik edilecek.

Gün geçtikçe şehirden köye nüfusu yönlendirmek için farklı projeler gündeme gelmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP